AcasăPoliticaBasescu, in razboi cu CSM: Magistratii, politruci si mincinosi

Basescu, in razboi cu CSM: Magistratii, politruci si mincinosi

Presedintele Traian Basescu a sarit ca ars dupa ce a aflat ca CSM a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile pe care le-a facut in dosarul Microsoft. Deranjat la culme, seful statului nu numai ca nu a retractat, ba chiar a lansat un atac dur la adresa fostului sef al CSM, Horatius Dumbrava, cel care l-a dat pe mana Inspectiei Judiciare.

Traian Basescu nu vrea sa fie pus pe picior de egalitate cu ceilalti politicieni

In apararea sa, Traian Basescu sustine ca afirmatiile pe care le-a facut nu afecteaza cu nimic bunul mers al anchetei in cazul Microsoft. „Se pare ca sunt magistrati care tin neaparat sa faca politica si au ajuns sa o faca pana si mai prost decat o facem noi, politicienii. Am inteles ca un magistrat a considerat ca in conferinta mea de presa am afectat justitia, ca as fi dat date din dosar. (…) Dl magistrat minte, imi mentin integral declaratia pe care am facut-o atunci cand am anuntat cererea de incepere a anchetei penale pentru cei cinci fosti ministri”, a declarat seful statului, mentionand ca a folosit informatii din alte surse, nu din dosar. „Cu ce l-am deranjat pe domnul magistrat? Inca nu-i spun magistrat-politician. (…)  Dupa cum bine stiti, cineva a binevoit sa distribuie in spatiul public declaratia lui Florica, cel la Fujitsu, si alte declaratii. Eu am precizat clar, desi am vazut ca declaratii din dosar au aparut in spatiul public, nu stiu cine a facut-o. Va pot spune ca, in ceea ce priveste recuperarea sumelor, parte din conturi sunt blocate in strainatate si parte din oamenii care erau suspecti a fi primit bani nu i-au primit inca. Nicaieri nu veti gasi in dosar o asemenea afirmatie iar domnul magistrat trebuie sa stie ca presedintele nu are doar o sursa de informatii. La mine se innoada multe alte informatii”, a mai precizat Basescu.

In aceeasi oala cu Ponta si Vosganian

Dincolo de actiunea in sine a magistratilor, pe seful statului l-a iritat mai faptul ca a primit acelasi tratament ca premierul Victor Ponta si senatorul PNL Varujan Vosganian. Si asta pentru ca, in aceeasi sedinta, CSM a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara si in cazul celor doi, tot pentru declaratii care stirbesc independenta justitiei. O alaturare pe care presedintele a taxat-o imediat, catalogand-o drept un „abuz”. „Nu am nicio placere sa vad mari dezbateri pe televiziuni in care tot soiul de politruci si de oameni angajati politic il pun pe presedintele Romaniei pe picior de egalitate cu Victor Ponta in exercitarea de presiuni asupra justitiei”, a conchis Traian Basescu. n (A.L.)

 

Citat de instanta

 

Presedintele Traian Basescu a fost citat ca martor in dosarul lui Adrian Zglobiu, barbatul care l-a scuipat in fata pe seful statului, la Constanta, in luna mai. Procesul lui Adrian Zglobiu va avea loc in 11 noiembrie la Judecatoria Constanta, Traian Basescu fiind chemat sa depuna marturie in acest caz. Zglobiu a fost trimis in judecata sub acuzatia de tulburare a linistii si ordinii publice.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
514 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger