AcasăPoliticaBasescu, in control la biroul lasat de Elena Udrea

Basescu, in control la biroul lasat de Elena Udrea

Dupa ce a urmarit ca un simplu spectator acuzatiile care au curs la adresa Elenei Udrea, dar si razboiul pe care aceasta l-a declarat unor institutii precum DNA si SRI, Traian Basescu a renuntat la linistea caminului pentru a pasi in biroul pe care fosta sefa a PMP i l-a amenajat cu manuta ei in sediul partidului.

Traian Basescu reintra in joc in timp ce Elena Udrea este stransa in catuse

Poreclit „cucul”, pe vremea cand era presedinte, Basescu a amutit brusc dupa ce a plecat de la Cotroceni si nu s-a deranjat sa deschida gura nici cand Elena Udrea, cel mai devotat soldat al lui, a ajuns pe mana procurorilor. Mai mult, fostul sef al statului a ignorat mai toate semnalele pe care reprezentantii PMP i le-au transmis, la pachet cu covorul rosu pe care acestia l-au intins in cinstea lui. Arestarea Elenei Udrea l-a scos insa pe Traian Basescu din casa. Doar ca in loc de supermarket, fostul presedinte a decis, pe nepusa masa, sa mearga la biroul lui din sediul PMP. Birou in care multi sustin ca Basescu ar fi pus la adapost o serie de documente importante pe care le-ar fi luat cu el atunci cand i-a expirat mandatul. In aceasta lumina, vizita lui Traian Basescu  pare suspecta, mai ales ca s-a lasat si cu o noua declaratie despre „integritatea” Elenei Udrea. „Convingerea mea este ca in instanta, atunci cand va ajunge dosarul, va fi capabila sa isi dovedeasca nevinovatia. Cred in omul asta indiferent cat de suparati sunt toti pe mine. A fost partenerul meu politic, singurul care a mai ramas sau printre putinii care au mai ramas din fostii lideri ai PDL”, a afirmat Basescu.  O vorba buna, spusa unui om aflat la ananghie, dar care poate fi la fel de bine un indemn la tacere transmis Elenei Udrea.

Udrea se bate pentru libertate

In timp ce Traian Basescu isi consuma linistit revenirea pe scena politica, in sediul PMP, Elena Udrea a fost adusa in catuse la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Unde a incercat ore bune sa-i convinga pe judecatori ca poate fi cercetata in stare de libertate, nu inchisa in arest preventiv in urmatoarele 30 de zile, asa cum insista procurorii. Procurori care o acuza pe Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii in Guvernul Boc, de spalare de bani, plus trei infractiuni de trafic de influenta. Una legata de incheierea si derularea acordului cadru incheiat cu Microsoft in anul 2009, a doua de derularea contractului e-Romania si ultima referitoare la pretinderea si primirea unei mite de 500.000 de euro. La ora inchiderii editei Elena Udrea astepta inca verdictul judecatorilor.

[poll id=”939″]

author avatar
National
1.576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger