AcasăPoliticaBasescu: Imi asum. Nu am inteles continutul art. 140 din Codul de...

Basescu: Imi asum. Nu am inteles continutul art. 140 din Codul de procedura penala. Daca Ponta nu-l corecteaza, devine emblema coruptiei

Seful statului a precizat, joi dupa-amiaza, in cadrul unei declaratii de presa, ca isi asuma promulgarea Codului de procedura penala si, in acelasi timp, faptul ca a gresit, pentru ca nu a inteles pe deplin continutul articolului 140. Ca urmare, Traian Basescu a reiterat solicitarea exprimata prin intermediul scrisorii adresate premierului Ponta, ca seful Guvernului sa corecteze, printr-o Ordonanta de Urgenta, erorile cuprinse in acest articol.

„Imi asum promulgarea Codului de procedura penala, pentru ca asta este responsablitatea presedintelui, si in acelasi timp si eroarea de a nu fi inteles sensul articolului 140 din Codul de procedura penala. Asta nu inseamna ca el nu trebuie corectat”, a declarat presedintele.

Liderul de la Cotroceni a enumerat o serie de consecinte ale aplicarii articolului in cauza: „Statul ramane fara mijloace de a identifica si preveni actele de genul urmatoarelor: abuz in serviciu, trafic de influenta, fraude fiscale, trafic de persoane, criminalitate transfrontaliera, comercializare sau tranzit de droguri pe teritoriul Romaniei. Din acest punct de vedere, articolul 140 ia organelor statului roman capacitatea de a prinde retele sau oameni implicati in astfel de operatiuni”.

Daca intial a ales sa-i adreseze o scrisoare primului-ministru, solicitandu-i sa emita o Ordonanta de Guvern cu privire la Codul de procedura penala, Traian Basescu a ales sa reitereze aceasta cerere si in cadrul declaratiei de presa, asumandu-si totodata, faptul ca nu a inteles, pe deplin, continutul respecitvului articol. „Repet. Imi asum faptul ca nu am inteles, in 2010, continutul articolului 140 (…) O spun la modul cel mai serios si cu toata responsabilitatea, daca primul-ministru nu-si asuma emiterea unei OUG care sa corecteze neajunsurile art 140 din Codul de procedura penala, este emblema coruptiei. Are destule altele care l-au situat deja in seria „domnul corupt”. (…) Devine scutul oamenilor corupti, si primul responsabil”.

402 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger