AcasăPoliticaBasescu il toarna pe Victor Ponta liberalilor

Basescu il toarna pe Victor Ponta liberalilor

Traian Basescu rasuceste cat poate de des cutitul in rana provocata de coabitare, bagandu-i astfel pe liberali in boala.

Daca tot le-a fost dat sa coopereze, Traian Basescu si Victor Ponta au stiut sa descopere si partea placuta a coabitarii

Nici nu s-au risipit bine ecourile scandalului provocat in USL de numirea Laurei Kovesi in fruntea DNA, gratie coabitarii presedinte – premier, ca Basescu a si bagat din nou batul prin gardul USL-ului. „Premierul m-a asigurat ca va rezolva problema legata de MCV (prezenta lui Relu Fenechiu in Guvern – n.r.)”, a aruncat Basescu ditamai pietroiul in  musuroiul USL, unde transeele PSD-ului si PNL-ului sunt deja clar delimitate. Distrandu-se evident, Basescu a pozat chiar in aparatorul USL, pe motiv ca Romania nu are nevoie de o noua criza: „Acum hai sa fim cinstiti: eu nu sunt aici aparatorul lui Victor Ponta, dar este clar ca exista niste sensibilitati politice. Se pare ca liberalii tin foarte mult la prezenta domnului Fenechiu in Guvern. In conditiile astea, premierul trebuie sa rezolve si problema legata de MCV si trebuie sa aiba grija sa nu creeze un moment de instabilitate politica ce ne-ar costa infinit mai mult. Pot sa il inteleg, dar m-a asigurat ca va fi rezolvat acest lucru”. „Vorbim destul de des, cred ca cel putin de doua, trei ori pe saptamana, pe diverse probleme, ne si intalnim, o data la o saptamana, la doua saptamani ne vedem”, a dat Basescu lovitura de gratie liberalilor deja sufocati de coabitarea presedinte-premier. Pana sa traga penelistii aer in piept si sa sara in apararea colegului Fenechiu, Traian Basescu a mai sutat odata in poarta aparata de Crin Antonescu, invitandu-i pe liberali sa puna batista pe tambal atunci cand vine vorba despre acordurile cu FMI: „Liderii PNL au anulat un acord cu FMI in timpul Guvernului Tariceanu, impotriva punctului meu de vedere, si au dus tara in colaps. Asta au facut liderii PNL. Si e bine sa fie mai rezervati. Nu le-a pus nimeni in fata acel dezastru din 2007-2008. Liderii PNL ar fi bine sa nu se bage macar”.

Inocenta prezidentiala: Cu ce incurca pactul de coabitare?

Dupa ce a aruncat „bomba” Fenechiu in curtea liberala, Basescu a detonat o grenada si in ograda Parlamentului, amintindu-le alesilor ca pot contribui si ei la obtinerea unui „rezultat bun in decembrie (un raport MCV favorabil – n.r.)”, daca vor tine cont de recomandarile CCR atunci cand vor re-revota Statutul parlamentarilor. Dupa atatea strambe bagate USL-ului, finalul a fost unul apoteotic, pe masura situatiei politice la zi: „Eu nu vad niciun motiv pentru care sa nu reziste (USL – n.r.). Cu ce incurca acest pact (coabitarea – n.r.), pentru ca el se refera doar la relatia presedinte-premier? Eu nu am un pact de coabitare cu USL, nu am un pact de coabitare cu Parlamentul, dar cele doua ramuri ale Executivului, presedinte si Guvern, trebuie sa coopereze, pentru ca altfel aruncam tara in aer”.

[poll id=”532″]

author avatar
Simona Badulescu
1.132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger