AcasăPoliticaBasescu il ameninta pe Ponta: S-ar putea sa fac publice si alte...

Basescu il ameninta pe Ponta: S-ar putea sa fac publice si alte inregistrari. S-a intrecut o limita!

Presedintele Traian Basescu a declarat ca ar putea face publice noi inregistrari ale consultarilor pe care le-a avut la Cotroceni cu Victor Ponta, precizand ca premierul a intrecut niste limite atunci cand a spus ca s-a purtat ca un badaran.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in cadrul unei emisiunii difuzate de B1 TV ca a decis sa faca publice discutiile cu premierul Ponta de la Cotroceni pentru ca „acesta a intrecut anumite limite”.

„Nu avea niciun fel de cifra pregatita, aveau doar povesti. Erau enunturi pe care orice parlamentar le face. Ei nici acum nu stiu cum vor compensa deficitul la fondul de pensii, un deficit de 18 miliarde. Si cu pensiile nu e de joaca, pentru ca toti stim ca ele trebuie platite. Solutii sunt, dar depinde de impactul lor. Daca te referi la cresterea fiscalitatii, la cresterea de impozite pe masini, pe locuinte, la reaparitia impozitului forfetar. O astfel de masura poate fi aplicata atunci cand ai un trend crescator al numarului de salariati. Da, e incalcarea unei cutume pe care pana acum am respectat-o. Dar s-a intrecut o limita. M-a deranjat faptul ca a spus ca m-am purtat cu un badaran cu doamna ministru. A fost o discutie corecta, in care nu am jignit-o, iar faptul ca Victor Ponta a facut declaratii extrem de urate… sunt lucruri pe care nu le mai poti tolera”, a spus Traian Basescu.

Seful statului a precizat ca decizia de a face sau nu publice si alte intrevederi o poate lua doar el, in acest caz neexistand niciun fel de protocol.

„Daca la un moment dat voi lua decizia de a face publice discutiile pe care le-am avut cu Victor Ponta, nu exista niciun protocol, acolo se filmeaza. S-ar putea sa-l arat cum se poarta de cand e premier. Ca se poarta ca un pisicut. Daca vom ajunge la stadiul in care sa perpetueze aceasta minciuna publica, voi fi obligat sa iau masuri. De regula, discutiile noastre au avut un suport economic. Niciodata nu a fost pregatit, intotdeauna a venit cu un ministru mai bine sau mai prost pregatit, dar el nu a fost niciodata pregatit. Nu ma ascund ca as fi preferat sa vina cu Gherghina, secretarul de stat, decat cu doamna ministru”, a mai spus presedintele Traian Basescu, la B1 TV.

Foto: presidency.ro

 

author avatar
Alina Costache
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger