AcasăPoliticaBasescu ii raspunde lui Ponta: Premierul a spus o noua minciuna. Dupa...

Basescu ii raspunde lui Ponta: Premierul a spus o noua minciuna. Dupa ce a atacat tot timpul DNA-ul, incearca sa devina un aparator al justitiei

Seful statului a reactionat, odata ce premierul i-a cerut ministrului justitiei sa sesizeze CSM, in legatura cu o serie de afirmatii facute de Traian Basescu, referitor la activitatea DNA.

Presedintele a sustinut ca nu a afirmat ca ar fi cerut ca DNA-ul sa-si inceteze activitatea pe timpul campaniei. „Nu exista o asemenea declaratie. Eu am raspuns afirmatiei unui ziarist care a intrebat: cum explicati ca dupa ce a inceput campania electorala, DNA parca a oprit motoarele. Eu nu l-am contrazis, am adus doar un argument, avand in vedere niste realitati. (…) De ce cred ca a spus o noua minciuna premierul, a facut o speculatie in stil caracteristic. Dupa ce a atacat tot timpul DNA-ul (…), premierul incearca sa devina un aparator al justitiei, al DNA-ului, dupa ce a afirmat ca vor prelua controlul politic al DNA, acum, raspunsurile catre un ziarist care nu semnifica in niciun caz incetarea activitatii DNA-ului, este speculata in stilul domniei sale”, a afirmat Traian Basescu, intr-o foarte scurta declaratie de presa sustinuta, marti la amiaza, la Cotroceni.

Concluzia formulata de catre presedinte a fost urmatoarea: „Este o noua minciuna marca Ponta„. Mai mult, Traian Basescu i-a cerut primului-ministru sa tina cont de faptul ca vor avea loc „vizite importante”, referindu-se, cu siguranta, la sosirea in Bucuresit, luni dupa-amiaza, a vicepresedintelui american, Joe Biden. „Il invit pe Victor Ponta sa renunte la minciuna macar acum cand avem vizite importante”, a incheiat Basescu.

Ponta: Cred ca e o declaratie iresponsabila

Amintim ca premierul solicitase, in sedinta de Guvern, ministrului Justitiei, Robert Cazancioc, sa sesizeze CSM-ul, dupa declaratiile facute de catre seful statului intr-un interviu televizat. „Am vazut declaratia presedintelui Basescu prin care spune ca a oprit arestarile in perioada de campania electorala, dar le da drumul la arestari dupa. Cred ca e o declaratie iresponsabila, ca multe altele, dar va rog, domnule ministru, sa sesizati Consiliul Superior al Magistraturii. Daca nici asta nu este o interventie brutala in justitie”, a sustinut premierul, referitor la afirmatiile sefului statului. Anterior, acesta din urma opinase, in cadrul unui interviu acordat TeleM, „ca (procurorii) au facut foarte bine ca pe perioada campanei, si se intampla in toate tarile civilizate, sa nu vina cu arestari pentru ca pot influenta campania”.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger