AcasăPoliticaBasescu ii raspunde lui Ponta: Ce cauta premierul la Ziua Unirii, ca...

Basescu ii raspunde lui Ponta: Ce cauta premierul la Ziua Unirii, ca nu l-am vazut in suita lui Cuza?!

Presedintele nu a pierdut ocazia sa ii dea replica premierului, dupa remarca primului-ministru despre evenimentul de marcare, la Cotroceni, a zece ani de la aderarea Romaniei la NATO. Si nu oricum, ci intrebandu-se cum de seful Executivului ia parte la ceremoniile de celebrare a Zilei Unirii, de la Iasi, de vreme ce nu a trait pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza.

Seful statului a punctat ca, respectand logica premierului, cum ca doar cei care au participat la aderarea tarii noastre la Tratatul Atlanticului de Nord, in 2004, ar trebui sa fie prezenti la ceremonia de la sediul presedintiei (organizata cu ocazia implinirii unui deceniu de la ratificarea tratatului prin care se atesta ca Romania e membru cu drepturi depline al NATO), se intreaba cum de nu l-a vazut pe Victor Ponta in suita lui Cuza. „Observ ca primul-ministru a facut foarte multe declaratii, ceea ce inseamna munca dansului de prim-ministru. N-as vrea sa ramana fara raspuns”, a precizat Traian Basescu, referitor la „aprecierea cu privire la micul eveniment de marcare, la Presedintie, a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO”.

Seful statului a continuat spunand ca a sustinut inca din anii 2000 integrarea Romaniei in NATO. „Am inteles ca dansul considera ca pot sa participe doar cei care au semnat sau care s-au implicat in ajungerea Romaniei in stadiul de a semna aderarea la NATO. Chiar daca nu mi se pare ca are dreptate, trebuie sa-i spun ca am fost un politician care s-a implicat in acest proces (aderarea la NATO), am fost ministru in 1996-2000. (…) Daca am pleca pe logica lui (…), ma intreb ce cauta la Ziua Unirii, ca nu l-am vazut in suita lui Cuza?!”, a punctat Traian Basescu, vizibil amuzat.

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger