AcasăPoliticaBasescu ii pune piedica lui Ponta: Voi ataca la CCR hotararea de...

Basescu ii pune piedica lui Ponta: Voi ataca la CCR hotararea de investire a noului Guvern

Socoteala de la Palatul Victoria nu se potriveste cu cea de la Palatul Cotroceni. Dupa ce a reusit sa-si incropeasca o noua majoritate, care sa-i treaca echipa prin Parlament, Victor Ponta este nevoit sa faca fata unui atac condus chiar de presedintele Traian Basescu.

Traian Basescu vrea sa-i strice ploile premierului Ponta

Mare amator de jocuri politice, Traian Basescu nu vrea sa-i usureze misiunea lui Victor Ponta, ba din contra. Cu o zi inainte ca premierul sa prezinte componenta noului Cabinet,  seful statului il  invita sa treaca pe la Administratia Prezidentiala pentru a fi desemnat din nou premier al majoritatii formate din USD si UDMR. Motivul invocat de Basescu: odata cu schimbarea structurii guvernului se schimba si programul de guvernare. ”Noul program al Guvernului va suferi modificari consistente. Acum se modifica programul de guvernare pentru ca UDMR va cere sa fie introdusa in programul de guvernare Legea minoritatilor, va cere modificari la Legea referendumului. (…) N-as vrea sa aflam ca guvernam cu un program de guvernare si in spate exista un protocol secret. Aceasta schimbare, prin aducerea UDMR, practic inseamna un nou Guvern care trebuie sa vina pentru investitura si, de ce nu, cu un premier redesemnat”, a explicat seful statului, precizand ca va ataca la Curtea Constitutionala hotararea de investire, in cazul in care premierul nu va prezenta noul program de guvernare.  Si, pentru ca jocul sa fie si mai palpitant, dupa ce l-a somat sa respecte Constitutia, Traian Basescu l-a anuntat pe liderul PSD ca a venit vremea sa-si ia adio de la Palatul Victoria: ”Categoric nu il mai desemnez pentru nimic in lume pe Victor Ponta, pentru ca este un prim-ministru corupt”.

Viseaza la un tandem cu Emil Boc

Dincolo de avertismentul pe care i l-a transmis lui Ponta, Traian Basescu a tinut sa-si anunte adversarii ca nu vor scapa asa usor de el, din moment ce functia de premier a inceput sa-i faca al naibi de tare cu ochiul. ”Nu spun ca nu ma vad prim-ministru. De ce sa resping ideea asta?”, a afirmat Basescu. Seful statului a mers mai departe cu scenariul, aratand ca un tandem Emil Boc – presedinte, Traian Basescu – premier, ar fi benefic pentru Romania.

Baga batul si prin gardul lui Antonescu

Ca sa-i faca ziua frumoasa si lui Crin Antonescu, seful statului a trecut in revista calitatile prim-vicepresedintelui PNL Klaus Iohannis, subliniind ca acesta ar fi un prezidentiabil redutabil.  ”Vad o rocada distrugatoare care ii va trimite la cosul de gunoi si pe Crin Antonescu si pe Victor Ponta: aparitia lui Iohannis. (…) Eu cred ca Iohannis astazi poate castiga alegerile pentru Presedintia Romaniei si candidand ca independent. (…) Daca ar candida si independent, intre Ponta, Antonescu si Iohannis, eu l-as vota pe Iohannis fara sa ma intreb”, a mai precizat Traian Basescu.

Victor Ponta, amenintat cu o sesizare la Curtea Constitutionala

Ponta: Presedintele bate campii

Traian Basescu este iresponsabil ca de obicei, considera Victor Ponta. Reactia vine dupa ce seful statului a sustinut ca liderul PSD ar trebui redesemnat ca premier.

”Declaratiile lui Traian Basescu sunt pur politice, fara nicio baza constitutionala!”, a explicat seful Executivului, garantand ca nu va intra in jocul presedintelui. ”Eu marti merg in Parlament doar pentru schimbarea compozitiei politice, conform articolului 85 din Constitutie, nu schimb programul de guvernare. Iar mandatul primului ministru inceteaza doar in conditiile articolului 110 din Constitutie. Traian Basescu e iresponsabil ca de obicei!”, a mai spus Victor Ponta. Totodata, acesta a precizat seful statului nu are niciun rol in acesta procedura. ”Saptamana viitoare vom avea un nou guvern, cu o majoritate solida si stabila, care sa continue lucrurile bune pe care le-am facut pana acum”, a conchis premierul.

[poll id=”706″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
869 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger