AcasăPoliticaBasescu ii cere din nou lui Ponta, printr-o scrisoare, sa renunte la...

Basescu ii cere din nou lui Ponta, printr-o scrisoare, sa renunte la ideea introducerii accizei la carburant

Traian Basescu

Cu doar o zi inainte ca masura cresterii cu 7 eurocenti a accizei la carburant, demers anuntat si sustinut de primul-ministru, sa fie aplicata oficial, seful statului i-a trimis o noua scrisoare sefului Executivului, cerandu-i sa renunte la supraacciza.

Traian Basescu

Mentionand ca introducerea acestei cresteri a accizei la carburanti inseamna o „noua povara fiscala asupra populatiei Romaniei”, Traian Basescu insista asupra faptului ca aceasta masura ce se va aplica de marti, 1 aprilie, nu ar trebui sa se introduca. „Fac un nou apel in vederea renuntarii la introducerea, incepand cu 1 aprilie 2014, a cresterii accizei la carburant, avand in vedere efectele negative majore pe care o astfel de masura le poate avea asupra mediului economic, dar si asupra romanilor. Dintre efectele imediate care vor afecta ambele categorii se pot enumera: scaderea consumului si cresterea preturilor”, explica liderul de la Cotroceni in textul scrisorii adresate sefului Guvernului, Victor Ponta.

In opinia sefului statului, cresterea accizei la carburanti ar fi o metoda a Executivului de a  „strange bani de la populatie si firme in vederea satisfacerii nevoilor electorale ale baronilor locali”.

De altfel, presedintele i-a mai trimis premierului o scrisoare in acest sens, miercurea trecuta, solicitandu-i sa nu introduca masura de crestere a accizei la carburant.

84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger