AcasăPoliticaBasescu i-a luat frica lui Antonescu

Basescu i-a luat frica lui Antonescu

Simplu senator PNL, Crin Antonescu se pare ca reprezinta in continuare o amenintare pentru actualul sef al statului. Doar asa se explica decizia acestuia din urma de a curata sediul PDL de toate documentele care ii apartin.

Traian Basescu si-a mutat documentele de la PDL la PMP

In 2012, atunci cand a fost suspendat din functie, Traian Basescu si-a sigilat biroul si l-a trimis pe Antonescu un etaj mai sus. „Nu are acces la dosarele mele, ale presedintelui, deci alea sparte din istoria Romaniei. Acolo sunt lucruri stiute si nestiute public”, declara presedintele la vremea respectiva. Deunazi, seful statului a facut un anunt surprinzator legat tot de fostul lider liberal. „Mi-am luat arhiva de la PDL. Sa stiti ca pana ieri, arhiva personala de la Ministerul Transporturilor si Primaria Capitalei era in Modrogan 1. Dar fiindu-mi teama ca acolo ajunge Crin Antonescu, m-am vazut nevoit s-o iau. Arhiva inca mai era o legatura a mea cu partidul si stiam ca o sa o iau candva, dar nu eram hotarat sa o iau asa repede. Afland concesiile uriase si modul cum PDL a fost pus pe tava unei istorii si unei realitati am hotarat sa o mut la PMP”, a relatat Traian Basescu. Surse din cadrul Partidului Democrat Liberal au confirmat ulterior ca seful statului si-a luat „jucariile” de la sediul din Modrogan.

Crin Antonescu pare a fi o amenintare pentru seful statului

„Avea cateva documente. Erau 10-15 cutii mai mari cu documente. Ce contineau nu stiu. Probabil ca nu e ceva important, pentru ca altfel nu erau lasate acolo”, au mai precizat sursele PDL, citate de Mediafax. Mai mult, democrat-liberalii au vrut sa minimalizeze gestul sefului statului, aratand ca acesta reactioneaza ca o femeie divortata, care-si aminteste ca si-a uitat rochia si chilotii in fostul domiciliu conjugal. In calitate de „personaj negativ” al acestei povestiri, Crin Antonescu  nu pune nici el prea mare pret pe anuntul lui Basescu. „Probabil a fost o gluma mai proasta, cum i se intampla domnului presedinte, unu, pentru ca si in vara lui 2012, atunci cand ne-a solicitat sa-si sigileze biroul si sa-si lase toate arhivele de la Cotroceni, am fost de acord imediat. Doi, pentru ca nu eu voi merge in biroul lui Basescu de la Modrogan”, a afirmat senatorul PNL.

Asteapta sa fie primit cu bratele deschise

Acum ca primul pas a fost facut si „zestrea” a fost depozitata in siguranta la PMP, Traian Basescu are pretentia ca, dupa incheierea mandatului, noua formatiune sa se puna la dispozitia lui. „Ce astept eu de la acest partid? Ca dupa ce imi termin mandatul sa ma primeasca in sediul central. (…) Vreau sa transfer partidului toata experienta ca om politic, cunostiintele in politica interna si externa si gestionarea unei tari. Sunt convins ca pot ajuta partidul foarte mult sa se aseze acolo unde ar trebui sa se aseze un partid nou”, a marturisit Traian Basescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.490 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger