AcasăPoliticaBasescu: Guvernul vrea sa jumuleasca economia reala

Basescu: Guvernul vrea sa jumuleasca economia reala

Traian Basescu critica Guvernul pentru impovararea romanilor cu noi taxe

Traian Basescu critica ”inventarea de taxe si impozite” menite sa hraneasca aparatul bugetar. Omul gras (statul), cocoseaza din nou omul slab (economia reala), sustine seful statului.

Traian Basescu critica Guvernul pentru impovararea romanilor cu noi taxe

”S-a trecut iar la situatia de a lucra in favoarea omului gras – statul, care se asaza in spatele unui om slab, inca mult mai slab ca sa-l poata duce pe cel gras, si care este economia reala. Cred ca e un semnal care trebuie luat in consideratie: nu marirea taxelor si impozitelor este situatia pentru acum. Sigur, statul are nevoie de bani, dar daca i-ar indrepta catre stimularea investitiilor, ar fi bine, dar daca ii indreapta spre a alimenta iar cu cheltuieli aparatul de stat, nu e in regula”, a comentat Traian Basescu ieri, la lansarea Topului National al Firmelor Private din Romania. Pe langa criticarea acestei ”schimbari de filozofie” care defavorizeaza mediul de afaceri, presedintele a pledat pentru cresterea veniturilor bugetare ”prin largirea bazei de impozitare si nu prin inventarea de noi taxe pentru cei care si asa plateau pana acum”. Dupa ce si-a detaliat observatiile, Basescu a incheiat cu un ultim bobarnac tras amicului Victor Ponta. ”Exista sperante pentru sectorul IMM-urilor din Romania. Decizia Consiliului European de a sprijini IMM-urile din toate tarile e una de natura sa va faca sa priviti cu incredere anul 2014. Nu spun sa nu priviti si la Guvern (Executivul condus de Ponta – n.r.), dar nu se stie ce primiti de acolo”.

Victor Ponta il acuza pe seful statului de negocierea unor conditii nefavorabile Romaniei la Consiliul European

Ponta: Presedintele ”a vandut” interesele tarii

In buna traditie a coabitarii dambovitene, replica lui Victor Ponta nu a intarziat. ”Eu cred ca presedintele a vandut interesele Romaniei si cand a negociat deficitul, si cand a negociat fondurile europene, iar despre agenda digitala banuiesc ca nu a deschis gura la Consiliul European ca nu stia”, a atacat la randul lui premierul. Odata deschise ostilitatile, Ponta a completat lista pacatelor lui Basescu si cu dorinta de a impozita PFA-urile, drepturile de autor si ”familiile pentru sanatate”. ”Noi nu am fost de acord si faptul ca presedintele e de acord dovedeste, pana la urma, cui vrea raul in perioada urmatoare”, a conchis insinuant premierul.

author avatar
Simona Badulescu
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger