AcasăPoliticaBasescu, dupa intalnirea cu liderul de la Chisinau: Solutia pentru garantarea securitatii...

Basescu, dupa intalnirea cu liderul de la Chisinau: Solutia pentru garantarea securitatii Republicii Moldova – integrarea in UE

Traian Basescu

Traian Basescu si Nicolae Timofti, omologul sau moldovean, au avut o intalnire, miercuri, la Iasi, in cadrul careia au discutat pe marginea referendumului din Crimeea, a anexarii acestui teritoriu la Rusia, dar si a situatiei din zona.

Traian Basescu

„Un astfel de eveniment nu poate decat sa creeze ingrijorare pentru tarile din regiune, infierent ca ele sunt sau nu membre ale UE sau NATO, securitatea regionala este la fel de importanta pentru un stat ca Republica Moldova, ca si pentru Romania, Polonia sau Tarile Baltice. (…) Dincolo de ingrijorare trebuie sa luam si masuri care sa previna evenimente ca cele care s-au petrecut intre Federatia Rusa si Ucraina si la adresa altor state si in mod deosebi la adresa Republicii Moldova”, a declarat seful statului.

Considerand ca de departe, cea mai buna solutie menita sa garanteze securitatea Moldovei ar fi intrarea Republicii in Uniunea Europeana, liderul de la Cotroceni a declarat ca va sustine ideea ca autoritatile de la Chisinau „sa primeasca un orizont de timp” legat de primirea in structurile europene. „Solutia pentru garantarea securitatii Republicii Moldova este legata de accelerarea proceselor de integrare in Uniunea Europeana. Nu exista o solutie mai buna pentru Republica Moldova decat integrarea in UE„, a afirmat presedintele Basescu.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger