AcasăPoliticaBasescu, dupa consultarile pe tema reducerii CAS: Este o masura electorala pripita...

Basescu, dupa consultarile pe tema reducerii CAS: Este o masura electorala pripita care va aduce taxe suplimentare pentru populatie

Dupa ce, luni dupa-amiaza, a discutat aproximativ o jumatate de ora cu premierul Ponta si ministrul Finantelor, Ioana Popescu, pe tema reducerii contributiilor de asigurari sociale, seful statului a anuntat, intr-o declaratie de presa, esecul acestor negocieri.

Sustinand ca a avut o intrevedere cu „o echipa foarte nepregatita” si ca reprezentantii Guvernului nu au venit cu cifre, Basescu a anuntat esecul discutiilor purtate cu cei doi reprezentanti ai Executivului, avute la Cotroceni. „Pentru mine a fost foarte clar ca singura abordare pe care o au si premierul si ministrul Finantelor este una politica”, a afirmat seful statului.

Presedintele a insistat si asupra faptului ca ministrul Petrescu nu ar fi venit cu un document pe care sa existe cifre clare, si nici nu i-au fost prezentate argumente in favoarea reducerii CAS cu 5%. „Cert este ca reprezentantii Guvernului n-au fost in masura sa-mi dea astazi solutiile sau explicatiile de care aveam nevoie. Ma astepam ca macar ministrul sa vina cu o foaie A 4 si sa spuna un miliard vine de aici, altul de acolo si cu asta acoperim deficitul”, a precizat liderul de la Cotroceni.

Ca urmare, presedintele Basescu crede ca aceasta masura ar fi una electorala. „Este o masura electorala pripita care va aduce taxe suplimentare la populatie. (…) Eu nu discut despre anul 2014 (…) toate cifrele pe care vi le dau sunt pentru 2015”, mentionand ca ideea legii este sa sustina niste amintind totodata ca ideea legii este sa sustina niste facilitati companiilor, insa acestea ar urma sa fie recuperate de la populatie.

Ca umare a faptului ca intrevederea de luni nu a fost incununata de succes, intrebat care vor fi pasii urmatori in acest caz, respectiv daca va retrimite proiectul de lege in Parlament, presedintele a raspuns ca „ramane de vazut”, si ca ar vrea ca, in perioada urmatoare sa aiba o discutie cu reprezentantii mediului de afaceri, pentru a mari „sfera consultarilor”, dat fiind ca data limita pentru promulgarea acestei legi este 24 iulie.

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger