AcasăPoliticaBasescu: "Domnul Iohannis instiga la nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive"

Basescu: „Domnul Iohannis instiga la nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive”

Cu referire la situatia Antenelor, ca urmare a notificarii vente din directia ANAF in vederea evacuarii sediului televiziunii, fostul sef al statului e cat se poate de transant la adresa succesorului sau la Cotroceni, dupa declaratiile acestuia din urma in privinta acestui caz indelung discutat in ultimele zile.

Asadar, Traian Basescu il acuza pe Iohannis, pe care continua sa il numeasca „premierul de la Grivco”, de minciuna. Incepandu-si mesajul postat seara trecuta, pe contul sau de Facebook, cu un citat atribuit acestuia din urma, respectiv “….. Cred ca libertatea de exprimare nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative.”, ba mai mult “cred ca se pot gasi solutii convenabile”, actualul lider al Miscarii Populare tine sa explice unele aspecte, fara sa se fereasca sa foloseasca o serie de termeni cat se poate de duri. „1. Domnul Iohannis minte, nimeni nu a intrerupt emisia Antenelor. 2. Domnul Iohannis instiga la nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive, care are putere de lege, impingand-o in derizoriul unui act administrativ”, considera fostul sef al statului.

Nu in ultimul rand, Basescu e de parere ca „premierul de la Grivco, prin atitudinea sa, a dat o grea lovitura statului de drept”.

In timp ce premierul Ciolos a sustinut, deunazi, in Parlament, ca ANAF-ul a respectat legea, chiar daca a adaugat ca nu a fost de acord cu modul in care ar fi intervenit reprezentantii Antifrauda, aspect pe care l-a comunicat si actualului sef al Autoritatii, presedintele a comentat la randul sau pe marginea situatiei Antenelor. „Decizia ANAF nu vizeaza activitatea jurnalistilor (…) ANAF a pus in executare o sentinta judecatoreasca ramasa definitiva”, a mentionat Ciolos, la Senat, in timp ce Iohannis a pus accentul pe alt aspect:  „In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista din partea ANAF-ului mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila”.

212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger