AcasăPoliticaBasescu, din nou despre criza refugiatilor: Romania trebuie sa refuze ideea de...

Basescu, din nou despre criza refugiatilor: Romania trebuie sa refuze ideea de cota. Poate -pentru ca nu este stat membru Schengen

In contextul desfasurarii, luni, a Consiliului Justitie Afaceri Interne, in care ministrul Oprea, care are mandat sa transmita faptul ca Romania respinge ideea cotelor obligatorii in privinta crizei refugiatilor, Traian Basescu e de parere ca unica solutie pentru tara noastra este sa respinga orice fel de idee de cota, invocand faptul ca nu e membra a spatiuluI Schengen.

„Cred ca incep sa se trezeasca unii din liderii Uniunii Europene care au fost mari iubitori de refugiati si isi dau seama de riscuri”, sustine Traian Basescu.

Atragand astfel atentia asupra faptului ca, dupa Germania, si alte tari anunta posibilitatea inchiderii frontierelor, in fata valului de migranti, fostul sef al statului considera ca s-a facut o mare eroare, in iunie acest an, cand s-a acceptat ca tara noastra sa primeasca o anumita cota de refugiati, cifra finala anuntata de catre actualul lider de la Cotroceni fiind de 1785.

Iar aceasta greseala se vedea, adauga fostul presedinte, prin faptul ca cifrei initiale, estimate pentur un numar de 40.00 de refugiati, cati fusesera evaluati pana in luna mai a anului curent, i s-au adaugat altele, avand in vedere ca, potrivit presedintelui CE, numarul migrantilor a crescut cu 120.000 de persoane. „In ceea ce ne priveste, in mod categoric s-a facut o mare greseala la Consiliul din iunie, cand Romania a aprobat cota de refugiati, a fost de acord si a primit o cota raportata la cei 40.000 de refugiati evaluati pana-n luna mai.  Acum s-a pus intr-o situatie foarte dificila, pentru ca acceptand cota din iunie (…), a venit peste noi cota mai mare”, a mai declarat Basescu, de la sediul PMP.

In acest context, fostul lider de la Cotroceni vede o singura modalitate de rezolvare a acestei probleme. „Aici nu exista alta solutie corecta pentru Romania (…). Romania trebuie sa refuze ideea de cota, nici voluntara, nici nevoluntara, dintr-un motiv simplu. (…) poate s-o refuze pentru ca Romania nu este stat membru Schengen. Colapsul sistemului s-a petrecut in state care sunt membre Schengen, si nu in Romania”, a conchis fostul sef al statului.

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger