AcasăPoliticaBasescu, despre unirea cu Republica Moldova: Mi-as dori sa se intample in...

Basescu, despre unirea cu Republica Moldova: Mi-as dori sa se intample in mandatul lui Iohannis!

Fostul sef al statului considera ca noul mare proiect de tara al Romaniei ar trebui sa fie cel al unirii cu Republica Moldova. „E de factura nationala”, a argumentat fostul presedinte.

Vorbind despre cele doua astfel de proiecte majore, de dupa ’89, respectiv aderarea la NATO si intrarea in UE, ambele indeplinire, Traian Basescu le-a trensmis celor prezenti, sambata, la Scoala de Vara a PMP, desfasurata la Mamaia, ca in opinia sa statul roman -prin generatia tanara, indeosebi- ar trebui sa isi asume un nou obiectiv major. „Romania trebuie sa-si stabileasca un nou mare proiect. A avut doua mari proiecte pe care clasa politica actuala, asa cum e ea, buna, rea, le-a indeplinit. Romania este in NATO, Romania este UE. (…) A venit randul obiectivului pentru generatia voastra. (…) Eu va propun ca urmatorul obiectiv de tara sa fie unirea Romaniei cu Republica Moldova”, a afirmat fostul lider de la Cotroceni, in aplauzele celor prezenti in sala.

Printre argumentele in favoarea unui astfel de proiect, fostul sef al statului a mentionat si faptul ca „natiunea romana nu este numai in frontierele Romaniei, ci si in frontierele Republicii Moldova”.

Cat priveste momentul in care s-ar putea realiza aceasta unire, Traian Basescu a dat de inteles ca si-ar dori ca acest lucru sa se intample cat mai curand posibil, chiar si in mandatul succesorului sau de la Cotroceni, Klaus Iohannis, lasand sa se intrevada faptul ca interesul national nu tine de partide si de culori politice. „E de factura nationala. Este un interes national, care nu are culoare politica. (…) Mi-as dori sa se intample in mandatul domnului Iohannis. De ce nu? Dar sa se intample”, a apreciat fostul sef al statului, adaugand ca, pentru ca proiectul unionist sa se infaptuiasca, e nevoie sa se inceapa discutiile cu oficialii de la Chisinau.

author avatar
Cristina Stefan
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger