AcasăPoliticaBasescu, despre succesorul sau la Cotroceni: As vrea sa fie un presedinte...

Basescu, despre succesorul sau la Cotroceni: As vrea sa fie un presedinte de dreapta

Actualul sef al statului a afirmat ca si-ar dori ca succesorul sau sa continue ceea ce a facut pe durata mandatului sau de la Cotroceni, insa a evitat sa dea numele celui sau celei pe care o va sustine in cursa pentru cea mai inalta functie in stat.

Basescu a declarat, luni, in prima saptamana a anului 2014, in care vor avea loc alegeri prezidentiale, ca ar putea face acest lucru – sa dea un nume al candidatului pe care il va sustine la scrutinul pentru cea mai inalta functie in stat- abia dupa alegerile europarlamentare. Pana atunci, presedintele s-a rezumat la a spune, in cadrul unei emisiuni difuzate de B1 TV, ca isi doreste ca urmatorul sef al statului sa fie de dreapta. „Ma gandesc la mai multi, dar nu ma puneti sa fac o nominalizare, pentru ca e timpuriu. Daca voi sustine pe cineva o voi face dupa europarlamentare. (…) As vrea sa fie un presedinte de dreapta, pentru ca aceasta majoritate are premise sa functioneze pana in 2016. (…) O majoritate in jurul celui mai mare partid din coalitia de guvernare se va forma oricum”, a precizat Traian Basescu.

Desi a vorbit despre succesorul sau la Palatul Cotroceni, Basescu a tinut sa precizeze, totusi, ca pana la sfarsitul mandatului sau, respectiv pana pe 21 decembrie acest an, va fi un „presedinte implicat”.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger