AcasăPoliticaBasescu, despre situatia din Ucraina: Aparitia unui conflict inghetat poate deveni un...

Basescu, despre situatia din Ucraina: Aparitia unui conflict inghetat poate deveni un risc la adresa Romaniei

Desi a explicat ca, pentru moment, situatia din Ucraina nu constituie o amenintare directa la adresa tarii noastre, Traian Basescu a explicat ca un eventual conflict inghetat in regiune ar putea deveni un risc pentru Romania.

Presedintele a facut, duminica seara, la Cotroceni, o declaratie de presa menita sa-i linisteasca pe romanii care, cu siguranta, urmaresc cu ingrijorare situatia din Ucraina, in special dupa ce s-a aflat ca Rusia a trimis in trupe militare in zona. „Situatia din Ucraina nu este in acest moment o amenintare directa si imediata la securitatea si independenta Romaniei. In acelasi timp, Romania atentioneaza ca aparitia unui nou conflict inghetat e de natura de a accentua instabilitatea regionala si, implicit, se poate ajunge la conflicte armate. (…) Aparitia unui nou conflict inghetat intregeste lantul de conflicte inghetate pe termen lung si poate deveni un risc la adresa Romaniei”, considera seful statului.

Basescu a semnalat, in termeni categorici, faptul ca „orice prezenta a trupelor Fed Ruse pe teritoriul Ucrainei fara acordul acesteia si in afara acordurilor bilaterale este o agresiune la adresa Ucrainei”. Totodata, presedintele a declarat ca „Romania sustine fara rezerve integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei” si ca fostul presedinte Victor Ianukovici trebuie sa demisioneze, pentru ca si-a pierdut legitimitatea castigata in urma scrutinului din urma cu patru ani.

200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger