AcasăPoliticaBasescu, despre "presiunea" Lukoil: O astfel de abordare e inadmisibila. Guvernul sa...

Basescu, despre „presiunea” Lukoil: O astfel de abordare e inadmisibila. Guvernul sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti

Catalogand drept „inadmisibila” abordarea reprezentantului companiei Lukoil, care au „amenintat” ca, in cazul in care nu se ridica sechestrul asigurator dispus de catre procurori, ar putea inchide Petrotel, seful statului considera ca Executivul ar trebui sa fie pregatit sa preia, din punct de vedere tehnic, operarea rafinariei de la Ploiesti.

Mai mult, Traian Basescu a cerut Guvernului sa fie gata sa plateasca pretul cu care a vandut rafinaria de la Ploiesti. „Nu discut abordari dambovitene, ci doar amenintarea, presiunea facuta de un lider al companiei Lukoil impotriva procurorilor si a Guvernului Romaniei. Consider ca o astfel de abordare este inadmisibila, iar daca maine Lukoil va stabili sa nu reia productia, cer Guvernului Romaniei sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti. Pentru ca asta depaseste limitele unei companii care vrea sau nu vrea”, considera presedintele.

Totodata, Traian Basescu a declarat ca abordarea ii pare „de tip putinian” si ca Romania este un stat de drept, ca urmare, „Lukoil trebuie sa se hotarasca: respecta legile statului roman, sau daca vrea legile de la Moscova se duce acolo, nu in Romania. Nu poate face acest tip de presiune pe Justitia din Romania doar pentru ca se numeste Lukoil”.

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger