AcasăPoliticaBasescu, despre fuziunea PDL-PNL: Oportunisti care nu mai incapeau pe scene, pe...

Basescu, despre fuziunea PDL-PNL: Oportunisti care nu mai incapeau pe scene, pe langa mine. Astazi sunt in mizeria compromisului

Presedintele nu vede deloc cu ochi buni fuziunea democrat-liberalilor cu PNL-ul, dar si faptul ca PDL-ul se gandeste sa preia numele formatiunii conduse de Iohannis. In acest sens, Traian Basescu nu s-a ferit sa foloseasca o serie de vorbe grele cand a fost vorba de „oportunisti”, dar si de un compromis „mizerabil”.

Mai mult, prezent, joi, la un eveniment organizat de catre reprezentantii Fundatiei Miscarea Populara, in ziua in care se implinesc doia ani de la suspendarea presedintelui, si la care a participat, printre altii, liderul PMP, Elena Udrea, Traian Basescu nu s-a ferit sa ii numeasca „oportunisti” pe ei despre care a amintit ca au aparut alaturi de seful statului, la diferite momente cheie, pozand, sustine liderul de la Cotroceni, in aparatori ai statului de drept, dar care acum au ales sa faca un compromis, respectiv aceasta fuziune, caracterizata in termeni duri de catre seful statului. „Am vazut si oportunisti care nu mai incapeau pe scene, pe langa mine, pentru a apara, chipurile, statul de drept. Ei, de fapt, voiau sa ia din eveniment, din necaz – necazul pentru Romania, nu neaparat pentru mine – imagine, eticheta ca sunt intransigenti”, a punctat presedintele.

Personajele politice in cauza, apartinand, deopotriva PDL si PNL, s-au alaturat noului proiect politic de dreapta, pentru care PNL-ul a obtinut acordul majoritatii delegatilor prezenti al Congresul de sambata trecuta. „Sunt aceiasi care astazi sunt in mizeria compromisului exact cu cei care au dat lovitura de stat din vara anului 2012 si din 2007, pentru ca a fost o consecventa partidelor, fie ca ne referim la PDL, la PNL, la alte partide mai mici – PC sau UDMR”, a concluzionat Traian Basescu, afirmand ca, de-a lungul carierei a facut, la randul sau compromisuri, insa „nu atat de mizerabile”.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger