AcasăPoliticaBasescu, de partea lui Ciolos in chestiunea revenirii la alegerea primarilor din...

Basescu, de partea lui Ciolos in chestiunea revenirii la alegerea primarilor din doua tururi: PSD si PNL trebuie sa se inteleaga

Dupa ce zilele trecute nu a ascuns faptul ca nu e de acord cu faptul ca nu ia mai multa atitudine in privinta situatiei politice din Moldova, de aceasta data Traian Basescu l-a sustinut pe premierul Ciolos, cand a fost vorba de chestiunea revenirii la alegerea primarilor din doua tururi.

Mai precis, dintr-o declaratie pe care actualul lider al Miscarii Populare a facut-o, duminica, la Conferinta romanilor de pretudindeni, a rezultat ca, in opinia sa, degeaba il baga la inaintare reprezentantii principalelor partide politice pe actualul prim-ministru, in privinta emiterii unei eventuale Ordonmante de Urgenta in aceasta chestiune, cand ei trebuie sa transeze aceasta chestiune. „Aici e un soi de fariseism. Ei impreuna au votat alegerile dintr-un singur tur (…) Ciolos spune foarte corect: dna Gorghiu, mergi si te intelege cu presedintele PSD-ului, cu dl Dragnea”, a precizat fostul lider de la Cotrrceni, confirmand declaratia facuta, recent, de Alina Gorghiu, cum ca in prima varianta a propunerii de program guvernamental intocmita de Ciolos se regasea ideea revenirii la votul in doua tururi in privinta alegerii primarilor. „Degeaba-i dam cu tigaia-n cap, ca el e pe o intelegere politica. Cele doua partide trebuie sa se inteleaga intre ele”, a adaugat Basescu.

De altfel, Ciolos a precizat, duminica, de la Iasi, ca vrea sa aiba o discutie cu reprezentantii partidelor, pe aceasta tema, pentru a afla opinia lor, inainte de a se pronunta in aceasta privinta.

Ar mai fi de spus ca, in urma cu doar doua zile, acelasi Traian Basescu nota, de aceasta data pe Facebook, urmatorul aspect: „La Moscova, Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate pentru a discuta despre, citez, „agravarea situatiei politice din Republica Moldova”. La Bucuresti, Presedintele Iohannis si Premierul Ciolos „urmaresc cu mare atentie” de pe facebook situatia din Republica Moldova”.

80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger