AcasăPoliticaBasescu: Daca Ponta poate sa introduca taxa de solidaritate, il sustin

Basescu: Daca Ponta poate sa introduca taxa de solidaritate, il sustin

Presedintele Basescu a declarat ca il va sustine pe primul-ministru cand e vorba de introducerea taxei de solidaritate.

Intr-o interventie la Romania Tv, seful statului a afirmat ca il va sprijini pe Ponta in privinta introducerii taxei de solidaritate -suprataxarea salariilor mari ale bugetarilor. „Daca Victor Ponta poate sa introduca aceasta taxa, eu il sustin! Il voi sustine, numai sa-si rezolve ei problema in interiorul aliantei. Nu stiu cat de importanta ar fi, dar ar fi cu o semnificatie. Ca in timpul crizei nu poate avea unul 60 milioane de euro pe luna si altul 700 lei”, a declarat Basescu.

Anterior, presedintele a sustinut o conferinta de presa in care a facut o serie de precizari privind chestiunea taierii salariilor bugetarilor, in mai 2010. „Dar daca am fi din nou in situatia din 2010 din mai, pe care noi o prefigurasem inca din februarie, cand au aparut cifrele trimestrului IV 2009, daca as fi din nou in acea situatie, as sacrifica fara sa ezit popularitatea, voturi si – de ce nu – guverne. (…) Am sentimentul ca mi-am facut datoria ca presedinte, si chiar daca m-au durut si injuraturile si fluieraturile, sunt linistit. Romania este din nou capabila sa-si reia cresterea economica durabila”, a precizat Basescu.

Totodata, seful statului le-a multumit guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta, pentru actuala situatie economica in care se afla Romania. – Multumesc public Guvernului Boc, Guvernului Ungureanu,Guvernului Ponta pentru faptul ca astazi am ajuns aici (…) Guvernul Ungureanu are meritul pentru ca nu a afectat parcursul de recuperare a dezechilibrelor si acelasi lucru este valabil pentru Guvernul Ponta. (…) Mi-a fost teama ca din mai, de cand a preluat guvernarea, Guvernul Ponta ar fi putut sa ia masuri populiste, excesive, care sa strice din nou echilibrele, in perspectiva alegerilor din decembrie. Nu a facut-o si de aceea consider ca si-a adus o contributie la atingerea rezultatelor de astazi”, a adaugat Basescu.

author avatar
eNational
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger