AcasăPoliticaBasescu: Daca e incalcare de lege, sa raspunda inclusiv presedintele Romaniei

Basescu: Daca e incalcare de lege, sa raspunda inclusiv presedintele Romaniei

Vorbind, marti, la bilantul Ministerul Administratiei si Internelor pe anul trecut, si sesizand aspectele pozitive din activitatea institutiei, seful statului a amintit si aspectul depolitizarii unor structuri ale statului.

In acest sens, Basescu a sustinut ca, la aceasta ora, Serviciul Roman de Informatii (SRI), Directia Nationala Anticoruptie (DNA), dar si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) <<nu mai pot fi influentate de telefonul politic>>. „Aceasta institutie va deveni de elita cand va scapa de petele de coruptie care sunt pe toata structura, de sus pana jos. (…) Va atentionez ca este necesara curatatea interna. Si un mesaj pentru cei care acum se afla la nivelul judetelor si urmaresc acest bilant. (…) De aceea fac un apel la dumneavoastra la a refuza, de acum inainte, dependenta carierei de suportul politic  vremelnic pe care vi-l poate da un politician. (…) Sunt niste structuri care nu mai pot fi influentate de telefonul politic si-si fac treaba, pur si simplu – SRI-ul, DIICOT-ul, DNA-ul sunt institutii care n-au mai „beneficiat” de influenta politica si au inceput sa devina eficiente. Mi-as dori mult ca acest corp de elita al statului, format din salariatii MAI, sa inceapa sa refuze parteneriatul vremelnic pentru a accede in cariera cu politicieni vremelnici si ei. Cariera dumneavoastra este de o viata”, a afirmat Traian Basescu.

Ajungand cu exemplificarea la cazul achizitiei terenului din Nana (judetul Calarasi), si la ancheta Corpului de control al primului-ministru, seful statului a precizat: „Eu va rog aici pe voi, pe politisti, pe procurorul general, pe procurorul sef al DNA, al DIICOT: anchetati imediat si, daca e incalcare de lege, sa raspunda inclusiv presedintele Romaniei”.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger