AcasăPoliticaBasescu: Daca dreapta isi alege un singur candidat, stanga nu da presedinte....

Basescu: Daca dreapta isi alege un singur candidat, stanga nu da presedinte. Lui Geoana nu-i da „nicio sansa”

Vorbind despre prezidentialele din toamna, actualul sef al statului e de parere ca, in cazul in care Dreapta se decide sa intre in cursa pentru presedintie cu un candidat comun, sansele ca Stanga sa castige sunt, practic, nule. Cat priveste posibilitatea ca Mircea Geoana sa fie social-democratul inscris in lupta pentru Cotroceni, Basescu sustine ca nu ii da „nicio sansa”, in sensul ca nu crede in ipoteza ca va fi prezidentiabilul PSD.

Intrebat daca il vede pe actualul premier drept candidat al soscial-democratilor la aegerile prezidentiale, Traian Basescu a evitat sa raspunda, motivandu-si alegerea prin faptul ca se fereste sa dea astfel de pronosticuri, dupa ce a mers pe varianta ca USL-ul nu se va rupe, dar alianta s-a destramat, odata cu iesirea liberalilor de la guvernare.

Chiar si asa, Basescu mizeaza pe varianta ca, in cazul in care formatiunile de Dreapta aleg sa intre in lupta pentru prezidentiale cu un singur nume, Stanga nu are sanse de castig, indiferent de candidatul acestora din urma, dupa cum a declarat sefl statului, luni, intr-un interviu acordat Adevarul Live. „Nu stiu. Imi este foarte greu sa va spun, am facut un pronostic care nu mi-a reusit nicicum – ca nu se rupe USL-ul si nu as vrea sa mai fac pronosticuri.  (…) Ce cred eu ca se va intampla, o speranta, daca vreti, este ca dupa europarlamentare dreapta isi va desemna un singur candidat si va merge cu el la prezidentiale. Nici nu are importanta numele celui care va candidat din partea stangii, el va obtinepropriul electorat –  intre 35-50%, dar niciodata 51%. (…) Daca dreapta isi va alege un candidat, matematic, stanga n-are cum sa dea presedinte Romaniei”, spune Basescu.

Cat despre sansele ca Geoana sa fie prezidentiabilul PSD, dat fiind faptul ca fostul ministru insusi a amintit, cu o zi in urma, faptul ca PSD-ul are, la acest moment, doua nume pe lista posibililor candidati la scrutinul pentru cea mai inalta functie in stat, Basescu le-a retezat categoric. In sensul ca nici macar nu crede in varianta ca Geoana va ajunge sa fie candidatul PSD la prezidentialele din 2014. „Nu-i dau nicio sansa lui Geoana, nici macar sa fie lasat de Ponta sa fie candidat”, a preciat Basescu, pentru sursa amintita.

320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger