AcasăPoliticaBasescu, concluzii dupa discutiile MP cu Ciolos: "Sunt doua variante"

Basescu, concluzii dupa discutiile MP cu Ciolos: „Sunt doua variante”

In calitate de lider al Miscarii Populare, fostul sef al statului s-a aflat, impreuna cu mai multi reprezentanti ai MP, la Vila Lac 1, locul in care primul-ministru Ciolos i-a invitat pe reprezentatii partidelor pentru a discuta pe marginea unei eventuale modificari a legislatiei electorale, in sensul revenirii la alegerea primarilor din doua tururi de scrutin.

La finele acestor consultari, Traian Basescu a anuntat faptul ca in opinia „popularilor”, ar fi doua optiuni de luat in calcul in aceasta chestiune a alegerilor locale, cu mentiunea ca formatiunea sa e de acord cu Ciolos, in privinta faptului ca „nu e democratic sa modifici legi electorale prin ordonanta de urgenta”.

Iar prima dintre aceste variante ar fi asumarea raspunderii de catre actualul Cabinet, cu precizarea ca „este un act profund de dorinta a Guvernului, fiind in acelasi timp si mult mai democratica decat OG (…) noi am sugerat, daca se adopta aceasta varianta, atunci reforma electorala trebuie dusa pana la capat – si atunci trebuie sa apara alegerea primarilor in doua tururi, a presedintilor de Consilii Judetene in doua tururi si Parlament cu 300 de parlament”.

Cealalta optiune ar fi o initiativa legislativa, din partea liberalilor, cei care au propus alegerea primarilor din doua tururi. „Noi vom semna”, a dat asigurari Traian Basescu, care a admis, totodata, ca nu se astepta ca Dacian Ciolos sa anunte pe loc ce va decide in privinta acestei chestiuni, a variantei propuse, in urma cu ceva vreme, de catre reprezentantii PNL, respectiv emiterea unei OUG, sau cea privind asumarea raspunderii in Parlament in privinta modificarii legii electorale. „Este greu sa iei o decizie chiar la masa discutiilor (…) parerea mea este ca va adopta solutia care il tine departe de o implicare consistenta”, a conchis Tarian Basescu.

De altfel, si liderul PSD, Liviu Dragnea, care a participat la consultarile din prima parte a zilei alaturi de colegii sai social-democrati, dar si de reprezentantii ALDE, preciza, dupa discutiile cu Dacian Ciolos, ca premierul le-a transmis ca nu sustine nici varianta OUG si nici pe cea a asumarii raspunderii, „dar ca se mai gandeste la alte optiuni”.

author avatar
Cristina Stefan
392 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger