AcasăPoliticaBasescu cere demisia ministrilor Corlatean si Stanoevici

Basescu cere demisia ministrilor Corlatean si Stanoevici

Invocand „grave deficiente de organizare” a procesului electoral in strainatate, dupa incheierea procesului de vot din cadrul primului tur al alegerilor prezidentiale, duminica seara, seful statului a cerut demisia a doi ministri.

Este vorba despre Titus Corlatean, ministrul de Externe, si Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni. Basescu a invocat faptul ca nu au fost asigurate corespunzator materialele necesare procesului de votare, in afara granitelor, dar si lipsa personalului. „De asemenea, numarul mic de sectii de votare organizate in strainatate a facut ca un numar mare de romani sa nu-si poata exercita dreptul de vot. Domnul presedinte Traian Basescu constata, totodata, deficiente in asigurarea formularelor pentru declaratiile pe proprie raspundere in numeroase sectii de votare din tara”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Sustinand ca aceste aspecte i-au impiedicat pe romanii din strainatate sa poata vota in primul tur al alegerilor pentru cea mai inalta functie in stat, Basescu cere demisia celor doi ministri. „Neajunsurile semnalate au impiedicat cetatenii romani sa-si exercite dreptul constitutional de a-si alege presedintele. In aceste conditii, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlatean, si a ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici, se mai mentioneaza in comunicatul Presedintiei.

100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger