AcasăPoliticaBasescu bate la portile Parlamentului

Basescu bate la portile Parlamentului

Ar trebui amânate alegerile parlamentare? Traian Băsescu, răspuns categoric - VIDEO

Dupa ce i-a scris premierului pana ce a terminat cerneala din stilou, presedintele Traian Basescu si-a ales un alt destinatar. Pe Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, caruia i-a cerut sa-l sprijine in lupta impotriva accizei pe carburant.

Traian Basescu a pierdut vremea, incercand sa-l atraga pe Valeriu Zgonea de partea sa

Cum Victor Ponta i-a ignorat toate mesajele, seful statului si-a incercat norocul la presedintele Camerei Deputatilor, sperand probabil ca aici va gasi mai multa intelegere. „Fac un apel la dumneavoastra ca, impreuna cu parlamentarii majoritatii din arcul guvernamental, sa puneti interesul romanilor mai presus de interesul baronilor locali. (…) Va rog respingeti cat mai repede cu putinta prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenti din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 111/2013, ordonanta care in acest moment isi produce efectele negative asupra populatiei Romaniei si mediului economic” i-a transmis presedintele lui Valeriu Zgonea.  Ca sa fie si mai convingator  Traian Basescu a aratat ca efectele introducerii accizei se vor reflecta in intreg lantul economic, prin scaderea consumului, scaderea profitabilitatii companiilor si, implicit, scaderea incasarilor la bugetul de stat.

Zgonea zice „pas”

Valeriu Zgonea

La vederea epistolei prezidentiale, Valeriu Zgonea a strambat din nas, afirmand ca ne aflam in fata unei „povesti de adormit copiii”. „Este un joc politic pe care il face presedintele, el este in campanie electorala, nu ma supara ca domnul presedinte e in campanie, dar majorarea accizei este o sursa pentru a construi autostrazile. (…) Competente legislative nu are decat Parlamentul. Domnul presedinte poate sa intoarca un proiect de lege de aprobare a unei ordonante catre Parlament si poate sa o conteste la Curtea Constitutionala. Sub alta forma nu are cum sa intervina. Mandatul parlamentarului nu este imperativ, indiferent de culoare politica”, a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger