AcasăPoliticaBasescu, avocatul lui Ponta

Basescu, avocatul lui Ponta

In ochii lui Traian Basescu premierul Victor Ponta nu s-a schimbat deloc, tot mincinos si imatur a ramas.  Dar chiar si asa, fostul sef al statului nu ezita sa ii tina partea liderului PSD.

Traian Basescu nu vrede niciun conflict de interese in cazul premierului

Traian Basescu a uimit o tara intreaga afirmand ca seful Executivului nu poate fi acuzat de  conflict de interese. „Eu nu-l consider vinovat, o sa fie vinovat cand o sa-l acuze justitie. Deocamdata este acuzat de conflict de interese pentru o relatie de parteneriat pe care a avut-o in 2007 si eu nu vad confictul de interese, domnul Klaus  Iohannis este aici mai specialist, stie cum este cu conflictul de interese”, a declarat fostul presedinte.

Pericolul vine din alta parte

Victor Ponta, acuzat ca se agata de scaun

Chiar daca nu pune mare pret pe concluziile procurorilor, Traian Basescu este de parere ca Victor Ponta trebuia sa-si prezinte demisia. „Ponta este departe ca fiind un om pe picior de plecare, este un om care foloseste acum ultimul colac de salvare in speranta ca nu va pleca. Eu cred ca a facut o greseala. Avea trei posibilitati: sa demisioneze imediat ce a primit hartia de la Parchet, a doua posibilitate sa demisioneze in ziua votului din Parlament si votul i-a fost favorabil, a ales cea mai proasta varianta de a tergiversa lucrurile”, a explicat fostul sef al statului. In context, acesta a vorbit insa si despre lovitura care ar putea sa-l scoata definitiv din joc pe premier. „Ponta si-a luat un termen, un respiro. (…)  Ponta castiga timp sa se pune undelemnul pe scandal. Dupa parerea mea, se intoarce daca in acest interval nu se intampla si altele, poate sa apara oricand un Rompetrol”, a conchis Basescu.

Oprea, slugarnic  si atat!

Daca ar fi sa aleaga intre Gabriel Oprea si Victor Ponta, fostul sef al statului ar merge pe mana liderului UNPR. „E mai onest”, si-a justificat Basescu alegerea. Asta nu-l impiedica insa sa critice discursul vicepremierului din ultima vreme: „Gabriel Oprea este un om si cu ambitii, si cu orgolii. (…) Vrea puterea, dar nu in orice conditii. (…) Declaratia privind Codul penal este un fel de slugarnicie si in fata celor care pot sa-ti puna catusele, si in fata amabasadelor. S-a nascut Oprea cel mai democrat”.

 

author avatar
Adelina Ionicel
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger