AcasăPoliticaBasescu, atacat cu serviciile secrete

Basescu, atacat cu serviciile secrete

Deputat si membru al Comisiei SRI, liberalul Cezar Preda ii taie macaroana lui Traian Basescu: ”Serviciile secrete romanesti sunt exact cum vor presedintii tarii noastre si directorii acestor institutii”.

Buni colegi odinioara, Cezar Preda si Traian Basescu se razboiesc acum pe seama serviciilor secrete

Fost pedelist ”cu pedigri”, Cezar Preda l-a contrat dur pe Traian Basescu, dupa ce acesta a spus ca structurile de securitate sunt ”extrem de puternice in raport cu celelalte institutii ale statului”, iar controlul civil pe care parlamentarii ar trebui sa-l exercite asupra serviciilor de informatii este unul ”fals”. Doar presedintele tarii si sefii pusi de el in fruntea SRI si SIE pot controla serviciile secrete, a ripostat Preda: ”Nu comisia parlamentara exercita controlul civil al serviciilor de informatii, ci directorul acestora – ca a fost Timofte, ca a fost dl. Maior, ca este acum dl. Hellvig; ca a fost dl Iliescu, ca a fost dl Basescu, ca-i acum dl Iohannis, cele doua persoane reprezinta controlul civil al serviciilor secrete romanesti.

Traian Basescu

Daca cumva directorul SRI sau SIE constata ca intreg serviciul militarizat nu face ceea ce ar trebui sa faca pe lege, are foarte multe parghii din interiorul institutiei sa ia masuri pe regulamentele domniei sale, daca ii trebuie elemente legale ajutatoare se adreseaza comisiei Parlamentului si noi elaboram legislatia sau o propunem exact cum o propune directorul sau presedintele tarii”. Iar ca nu cumva sa persiste dubii pe tema, Cezar Preda a sintetizat: ”Ca sa lamurim pentru totdeauna. Stiti, un presedinte trei ani spune ca serviciile sunt foarte bune, pentru ca el le controleaza, si cand nu-i mai convin spune: dom’le, n-am control civil! Serviciile secrete romanesti sunt exact cum vor presedintii tarii noastre si directorii acestor institutii”.

author avatar
Simona Badulescu
1.713 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger