AcasăPoliticaBasescu, nou atac la liderii USL: Au incercat sa foloseasca scrisoarea ca...

Basescu, nou atac la liderii USL: Au incercat sa foloseasca scrisoarea ca sa dezinformeze

Presedintele Basescu a sustinut, marti seara, intr- conferinta de presa, ca liderii USL, Ponta si Antonescu, au incercat sa foloseasca documentul adresat lor de seful statului, pe tema aderarii Romaniei la Schengen, pentru a „dezinforma populatia” si a incerca sa ascunda un ventual esec in aceasta privinta.

„Motivul declaratiei de presa este legat de scrisoarea pierduta de unul de adresanti, cea care viza ce credeam eu ca trebuie facut pentru a ne creste sansele de a avea un rezultat pozitiv la urmatorul Consiliu Justitie si Afaceri Interne, din 7-8 martie. Din pacate, liderii majoritatii parlamentare (premierul Ponta si presedintele Senatului, Crin Antonescu) au incercat sa utilizeze scrisoarea pentru dezinformarea populatiei si pentru a incerca sa ascunda un eventual esec. Nu sunt la stadiul la care sa fiu total pesimist, dar sunt convins ca daca ar fi tinut cont de sugestia mea, am fi avut o sansa in plus„, a spus seful statului, in declaratia sustinuta de la Palatul Cotroceni.

Adaugand ca oferi jurnalistilor un exemplar al scrisorii, Basescu a mai precizat:

-In scrisoare eu subliniez ca nu-mi insusesc punctul de vedere ar corelarii raportului MCV cu accesul in Schengen. In acelasi timp, trebuie sa va spun ca sunt intr-o situatie relativ dificila, in fata celorlalti membri ai Consiliului European. Am cerut o data in Consiliul European sa se inscrie in concluzii necesitatea ca in Consiliul Justitie si Afaceri Interne sa fie discutat accesul Romaniei si Bulgariei la Schengen, s-a intamplat in iunie 2012, care a stabilit discutarea in Consiliul din septembrie 2012. Din pacate, aceiasi lideri foarte vocali de astazi au organizat lovitura de stat din iulie-august, si in septembrie nu a mai acceptat nimeni sa discute intrarea Romaniei in Schengen, pe fondul unui raport MCV dezastruos, venit in august 2012.

In decembrie, in Consiliul de iarna din 2012 am reusit sa obtin in Consiliu decizia ca accesul Romaniei in Schengen sa fie discutat la Consiliul JAI din martie anul acesta. Multe state membre au conditionat pozitia lor de raportul MCV aparut in ianuarie.

-sunt unele state care, in momentul de fata, spun „sa vedem raportul din luna decembrie'”. Asta inseamna automat impingerea momentului de discutare a accesului in Schengen in 2014. De aceea am sugerat inati public si apoi in scris, primului-ministru si presedintilor celor doua Camere, care implicit sunt si conducatorii Aliantei care detine 70% in Parlament – dl Ponta si dl Antonescu, cateva masuri care erau posibile si care puteau fi facute cunoscute premierilor, inainte din raportul din decembrie, care ar fi netezit multe din asperitatile care s-au creat prin ultimul raport.

99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger