AcasăPoliticaBasescu asteapta martisoare de la pesedisti

Basescu asteapta martisoare de la pesedisti

Presedinte Traian Basescu a confirmat scenariul pe care Liviu Dragnea l-a prezentat deunazi pesedistilor. „Daca mai fac o suspendare, am sa cer prelungirea mandatului”, si-a averizat seful statului adversarii.

Daca va fi suspendat din nou, Traian Basescu promite ca le va face zile fripte pesedistilor

In cazul in care nu-si vad de campania lor si sustin demersul lui Calin Popescu Tariceanu, social-democratii nu vor avea o viata usoara. Ba chiar se vor „bucura” de Traian Basescu pana in momentul in care  vor aparea ghiocieii. O spune chiar seful statului, care tinde sa-i dea dreptate presedintelui executiv al PSD. „Daca mai fac o suspendare, vorba lui Dragnea, o sa imi trimita martisoare la Cotroceni. Deci, daca fac o noua suspendare, sigur am sa cer prelungirea mandatului. Eu, cat am fost suspendat, nu mi-am primit salariul, deci nu poate sa imi spuna nimeni ca mi-a curs vechimea. Nu mi-a curs vechimea, nu am contribuit la asigurarile sociale, la somaj, nimic. Deci acea luna si jumatate din 2012 este deja scurtare de mandat. Daca mi-ar fi dat salariu, puteau sa spuna ca m-au trimis in concediu de odihna, dar asa au fost regulile, fara salariu”, a afirmat Basescu. In context, a tinut sa sublinieze ca o noua suspendare va avea repercursiuni grave asupra initiatorilor, numindu-i aici pe Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu. „Daca o fac, imaginati-va ca ii infrang la referendum, raman presedinte si cum se va desfasura turul doi, nu as vrea sa fiu in pielea lui Ponta sau a lui Tariceanu, cu mine ramas la Cotroceni. Vor fi infranti din turul unu si pot sa se ocupe de altceva”, a concluzionat seful statului.

Prezidentiabilii nu sunt pe gustul lui

Dupa ce anuntat ca este gata sa se retraga din politica activa, Traian Basescu si-a incercat talentul de analist pe mai toti aspirantii la prima functie in stat. Pe care, asa cum era de asteptat, i-a desfiintat unul cate unul. „Victor Ponta va revitaliza vechiul sistem care nu doreste avansul Romaniei”, „Monica Macovei are carente consistente, daca vezi sub poleiala”, „Klaus Iohannis este un om slab”, iar Elena Udrea, desi „nu minte”, nu are nicio sansa sa castige alegerile. Mergand mai departe, seful statului a sustinut ca, de departe, cel mai bun candidat al dreptei ar fi fost Emil Boc. „Ar fi fost mai bun si decat Catalin Predoiu. In cazul lui Iohannis, si eu m-am inselat. Dupa ce l-am urmarit atent, mi-am dat seama cat de subred este ca si caracter”a conchis Basescu.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
612 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger