AcasăPoliticaBasescu, amenintat cu debarcarea dupa divortul de PDL

Basescu, amenintat cu debarcarea dupa divortul de PDL

Traian Basescu cu cateva ore inainte de despartire, cand inca mai putea spune ”La revedere” pedelistilor

Placerea de a-i spune un ”Adio!” public lui Vasile Blaga i-ar putea aduce lui Traian Basescu o noua suspendare.

Traian Basescu in momentul in care a spus ”Adio!” primei sale iubiri politice

De abia scapat din ghearele USL-ului vara trecuta, Basescu a comis-o din nou, sustin pesedistul Viorel Hrebenciuc si liberalul Radu Stroe. Care s-au si grabit sa ameninte cu o noua suspendare – Viorel Hrebenciuc: ”La cum arata lucrurile, cred ca vom ajunge la suspendare pana la urma. Se merge spre suspendare”, Radu Stroe: ”Este inadmisibil ce a facut Basescu. Trebuie sa ne gandim din nou la suspendare”.

Traian Basescu cu cateva ore inainte de despartire, cand inca mai putea spune ”La revedere” pedelistilor

Hrebenciuc vrea, dar stie ca nu poate

Atent la nuante de aceasta data, Hrebenciuc a ridicat imediat si problema ”climatului international”, care s-a dovedit a fi unul foarte ostil suspendarii lui Traian Basescu, implicit USL-ului, in vara lui 2012. ”In toata conjunctura internationala, vad nuantata abaterea presedintelui. Ar fi spre o abatere grava, dar trebuie sa tinem cont de ceea ce se intampla in Europa, toata aceasta problema cu criza economica”, a temperat Hrebenciuc elanul adversarilor lui Basescu. In context, fosta ”eminenta cenusie” a PSD a precizat si ca legislatia in domeniu este inca neschimbata, ceea ce inseamna ca referendumul de demitere este valid doar daca se atinge pragul de prezenta de 50 plus 1 din totalul romanilor cu drept de vot. ”Domnul presedinte Basescu incalca mai repede Constitutia decat reusim noi sa modificam legislatia”, a conchis Hrebenciuc, cu ciuda sau cu sarcasm.

Antonescu a invatat sa sufle-n iaurt

Papara primita in vara i-a facut mult mai circumspecti si pe liberalii care nu s-au grabit sa-i tina isonul colegului Radu Stroe. Ca urmare, desi isi doresc cu ardoare suspendarea lui Basescu, penelistii nu s-au mai repezit cu capul inainte ci s-au multumit doar sa constate implicarea partizana si neconstitutionala a presedintelui in viata unui partid, la pachet cu intentia de creare a unei noi formatiuni politice. In ceea ce priveste suspendarea, tonul l-a dat liderul Crin Antonescu, care, deocamdata cel putin, afirma ca nu vrea sa auda de asa ceva: ”Eu nu initiez si nu solicit declansarea unei proceduri de suspendare, ca sa fie foarte limpede”. Totodata insa, Antonescu a tinut sa aprecieze ca reactiile lui Radu Stroe si Viorel Hrebenciuc sunt unele ”firesti si sanatoase” fata de comportamentul lui Traian Basescu, peste care nu se poate trece ”ca peste un fapt divers”.

author avatar
Simona Badulescu
465 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger