AcasăPoliticaBasescu, amenintat cu ancheta pe terenul de la Calarasi: Ponta joaca bugetul...

Basescu, amenintat cu ancheta pe terenul de la Calarasi: Ponta joaca bugetul la santaj

Daca vrea sa-si cultive in liniste terenul de la Calarasi, presedintele Traian Basescu ar face bine sa promulge Legea bugetului pe 2014. Acesta este mesajul pe care Victor Ponta i l-a transmis, printre randuri, sefului statului.

Daca promulga Legea bugetului pe 2014, Traian Basescu ar putea sa scape de ancheta parlamentara

Comisia de ancheta propusa de PSD a devenit principala arma a lui Victor Ponta in lupta pentru buget. Micul santaj a pornit inca de duminica seara, cand premierul a facut o serie de ”aprecieri personale” cu privire la tranzactia incheiata de Ioana Basescu. Concret, bazandu-se pe ”ochiul sau de jurist”, Ponta a afirmat ca ilegalitatile se vad de la o posta. ”Eu cred ca  Traian Basescu avea acest teren de mult si acum a vrut sa-l albeasca, ca sa va spun direct. Spre finalul mandatului s-a gandit sa treaca cumva pe numele familiei niste proprietati pe care probabil ca lucra mai demult la ele. Dar cred,  de asemenea, ca presedintele tarii, prin functia pe care o ocupa, daca nu are absolut nimic de ascuns, cred ca ar trebui sa salute formarea comisiei de ancheta. (…) Aceasta vehementa a oamenilor din jurul sau impotriva comisiei nu face decat sa accentueze suspiciunea ca e ceva de ascuns acolo”, a precizat premierul. Ulterior, dupa ce a avertizat ca retrimiterea bugetului la Parlament va afecta mai multe categorii sociale, liderul PSD a anuntat si ca partidul pe care-l conduce a decis sa amane infiintarea ”comisiei Calarasi”. ”Nu am stabilit cine va conduce comisia, nu am stabilit nici macar membrii comisiei. Imediat dupa Legea bugetului, atunci facem si nominalizarile”, a mai spus Ponta, incercand astfel sa puna presiune pe seful statului.

Basescu respinge memorandumul semnat de Guvern cu FMI

Presedintele Traian Basescu a anuntat, ieri, ca nu va aproba memorandumul semnat de Guvern cu Fondul Monetar International. Motivul: prevederea referitoare la majorarea accizei la carburanti cu 7 eurocenti. ”Nu imi voi asuma aceasta masura care este anti-economica, impotriva sanselor de relansare a economiei. Nu doresc masuri care sa franeze relansarea economica. (…) Cel mai rau efect va fi acela la adresa acelora pe care guvernul spune ca vrea sa-i ajute. Cresterea pretului la carburanti va afecta mult mai mult pensiile”, a afirmat seful statului, care le-a cerut din nou reprezentantilor puterii sa nu-si plateasca viitoarele campanii electorale din banii romanilor.

[poll id=”652″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
579 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger