AcasăPoliticaBasescu instiga la boicotarea noii Constitutii

Basescu instiga la boicotarea noii Constitutii

Daca viitoarea lege fundamentala nu respecta votul dat de romani la referendumul din 2009, Traian Basescu va indemna populatia sa nu valideze noua Constitutie

Daca modificarile nu vor viza introducerea unui parlament unicameral, cu doar 300 de alesi, seful statului va cere romanilor sa nu se prezinte la referendum.

Daca viitoarea lege fundamentala nu respecta votul dat de romani la referendumul din 2009, Traian Basescu va indemna populatia sa nu valideze noua Constitutie

Traian Basescu cere respectarea referendumului din 2009, validat ca urmare a prezentei inregistrate, mai mare de 50 plus 1 din numarul total al alegatorilor. ”Daca nu se respecta, eu voi fi unul dintre cei care ii vor indemna pe romani sa nu se duca la vot”, avertizeaza de pe acum seful statului. In context, Traian Basescu apreciaza si ca legea de revizuire a Constitutie nu va putea trece de CCR  fara modificarile votate la referendumul din 2009 cata vreme Curtea va trebui sa tina cont de articolele 2 (conform caruia vointa poporului este suverana) si 95 (care mentioneaza obligativitatea respectarii rezultatelor referendumurilor in cazul validarii lor) din actuala lege fundamentala.

Miscarea Populara le tranteste politicienilor usa-n nas

Iar daca tot a fost vorba despre Constitutie, Traian Basescu a demonstrat ca are grija sa nu poata fi acuzat din nou de incalcarea ei. Concret, Basescu si-a recunoscut paternitatea in cazul Fundatiei Miscarea Populara, ”a fost ideea mea”, dar a negat caracterul politic al initiativei. Mai mult, seful statului a anuntat ca politicienii nu sunt bine veniti: ”Miscarea Populara e deschisa celor care nu sunt angajati politic in acest moment, iar cei care au carnet de partid sa-si vada de partidele lor!”. Traian Basescu a mai precizat ca Miscarea Populara ”este o abordare de dreapta, centru-dreapta care se adreseaza clasei mijlocii, tinerilor, agricultorilor”, iar aparitia ei era necesara din moment ce variantele existente pe piata politica nu promit: ”Partidele conduse de Neamtu, MRU sunt foarte putin credibile”. Traian Basescu nu exclude transformarea Fundatiei de astazi intr-un partid, dar sustine ca el se va retrage daca asa va fi: ”Peste un an, peste doi, peste trei sa se transforme in partid, daca va fi ceea ce vor romanii. In acel moment, misiunea mea va fi incheiata si voi pleca”.

[poll id=”480″]

author avatar
Simona Badulescu
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger