AcasăPoliticaBasescu: Am vrut sa-mi dau demisia!

Basescu: Am vrut sa-mi dau demisia!

Dupa arestarea fratelui sau, Traian Basescu a vrut sa-si dea demisia

Presedintele Traian Basescu a recunoscut ca a fost pe punctul de a demisiona, imediat dupa izbucnirea scandalului in care a fost implicat fratele sau, Mircea Basescu.

Dupa arestarea fratelui sau, Traian Basescu a vrut sa-si dea demisia

„Nu mi-a fost usor sa iau decizia de a spune ca nu voi demisiona, pentru ca moral ai un soc cand se intampla asa ceva”, a afirmat Basescu, subliniind insa ca un presedinte nu-si permite sa actioneze sub imperiul emotiilor. „Am avut si varianta demisiei in analiza, am discutat-o si cu unele institutii ale statului (inclusiv serviciile secrete – n.r), insa, pe de o parte, este partea legala, nu poti sa raspunzi pentru fratele tau, apoi am facut analiza situatiei politice, care ar fi fost efectele demisiei mele. O demisie nu ar fi dat nicio sansa opozitiei la alegerile prezidentiale, opozitia nu era nici atunci, nici acum pregatita sa intre in cursa prezidentiala si responsabilitatea mea fata de faptul ca nu as da nicio sansa opozitiei — as fi fost mai blamat decat cu ce i s-a intamplat fratelui, ca in astfel de moment nu am spus «asta e legea». Pentru mine cel mai usor era gestul demisiei, care ma elibera de atacuri si de toate cele”, a mai declarat seful statului, intr-un interviu acordat unui cotidian central.

Vrea sa-si apere fratele

Revenind la dosarul lui Mircea Basescu, presedintele a  explicat ca fratele sau are o cu totul alta versiune, pe care o va sustine atunci cand va fi cazul. „Nu imi reneg fratele, dar pentru moment sunt presedintele Romaniei. Cand imi voi termina mandatul, voi incerca sa-l apar public, pentru ca el are alt punct de vedere decat cel exprimat pana acum. (…)Nu ma derobez de fratele meu, suntem din acelasi sange, il iubesc cu toate necazurile pe care le are, dar pentru moment sunt presedintele Romaniei, de aceea campania care a fost sustinuta cu demisia presedintelui este incorecta, nelegala”, a mai spus seful statului.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger