AcasăPoliticaBasescu, acid la adresa succesorului sau de la Cotroceni: Teatrul consultarilor prelungite,...

Basescu, acid la adresa succesorului sau de la Cotroceni: Teatrul consultarilor prelungite, o mizerie provinciala

sursa foto: voceatransilvaniei.ro

Fostul lider de la Cotroceni nu vede deloc cu ochi buni intentia actualului presedinte de a mai convoca si o a doua runda de consultari pe marginea desemnarii viitorului premier si a noii formule guvernamentale.

In conditiile in care, vineri dupa-amiaza, la finele celei de-a doua zi a consultarilor de la Cotroceni – si la scurta vreme dupa ce a discutat inclusiv cu reprezentanti ai societatii civile si ai manifestantilor iesiti in strada, in precedentele trei zile, cerand indeosebi schimbari la nivel politic – Klaus Iohannis a anuntat ca, in primele zile ale saptamanii viitoare, are in plan sa mai convoace o runda de consultari pe tema desemnarii viitorului premier, Traian Basescu si-a notat punctul de vedere, pe Facebook, cu privire la decizia actualului sef al statului.

Iar nu putini au fost cei care au remarcat faptul ca analiza sa a fost una pe cat de scurta, pe atat de acida. Fostul presedinte pare convins ca se stie deja numele succesorului lui Ponta- in mandat deplin- la Palatul Victoria, in persoana fostului comisar european Ciolos, drept urmare nu vede rostul intarzierii desemnarii noului prim-ministru. „Este doar o parere. Uneori, un presedinte poate lucra si la imaginea lui. Dar, daca pentru imagine sacrifici stabilitatea guvernamentala, cu siguranta este un cost prea mare pentru tara, mai ales cind stii numele premierului Ciolos pe care vrei sa-l desemnezi„, considera actualul sef al Miscarii Populare.

Mai mult, Basescu nu pare sa vada rostul unei noi runde de consultari. Dimpotriva. „In afara desemnarii imediate a premierului, teatrul consultarilor prelungite este o mizerie provinciala care nu se ridica la nivelul celui mai important om in stat”, conchide Traian Basescu.

Anterior, seful statului precizase ca la consultatile de la Cotroceni nu s-a venit cu o propunere de premier. „Nu a venit nimeni cu idei fixe, toti au venit cu multa deschidere, toti au venit cu deschidere spre solutii care sunt si asteptate si dorite. Cu fiecare grup in parte am convenit câteva lucruri si aceste lucruri vreau sa le spun si acum, in public: o singura runda de consultari, de data aceasta, nu este suficienta, fiindca situatia este speciala. (…) S-a vehiculat varianta alegerilor anticipate, varianta unui prim-ministru politic, varianta unui Prim-ministru nepolitic, asa-numit tehnocrat, tot felul de variante in discutii”, a precizat Iohannis, care a adaugat imediat urmatorul aspect „concluzia mea din aceasta prima runda de consultari este ca majoritatea liderilor politici sunt dispusi sa discute despre alegeri anticipate. Majoritatea liderilor politici sunt dispusi sa discute despre un guvern tehnocrat. Aproape nimeni nu este dispus sa discute despre un guvern politic. Este o noutate” .

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger