AcasăPoliticaBasescu a promulgat Bugetul. Acciza la carburanti, amanata: Sunt convins ca taxa...

Basescu a promulgat Bugetul. Acciza la carburanti, amanata: Sunt convins ca taxa poate fi evitata complet

Seful statului a anuntat in aceasta dupa-amiaza ca a promulgat Bugetul pentru 2014, la scurta vreme dupe ce premierul preciza, dupa discutiile avute, miercuri, cu presedintele Basescu, faptul ca introducerea accizei de 7 eurocenţi la carburanti va fi amanata cu trei luni, adica pana la finele lui martie.

Aplicarea controversatei accize la combustibil a fost amanata pana la 31 martie 2014, preciza premierul Ponta, dupa discutiile cu liderul de la Cotroceni. Presedintele, in schimb, s-a declarat convins ca introducerea acestei taxe va fi prelungita si mai mult decat atat, in sensul ca ar putea sa nu fie aplicata vreodata. Cu toate acestea, a subliniat ca apreciaza rezultatul discutiilor cu premierul, pe care acesta din urma le-a calificat drept un „compromos politic”.

„Sunt convins ca taxa poate fi evitata complet, si acesta va fi obiectivul meu in discutiile cu Fondul, pentru ca discutiile vor avea loc in ianuarie, iar eu nu voi valida nicio scrisoare catre board-ul Fondului, in care se pune problema majorarii taxelor pe combustibil”, a declarat Basescu, in cadrul unei conferinte de presa. „Convingerea mea este ca cele trei luni vor fi prelungite pentru totdeauna„, a concluzionat seful statului.

52 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger