AcasăPoliticaBasescu a Pontat discutia pe buget. Ramane cum a stabilit!

Basescu a Pontat discutia pe buget. Ramane cum a stabilit!

Desi a luat la Cotroceni si artileria grea, respectiv pe guvernatorul Mugur Isarescu, Victor Ponta nu a reusit sa-l induplece pe Traian Basescu sa-i accepte bugetul.

Traian Basescu

Prima dupa multe luni de coabitare la distanta, intalnirea de ieri seara de la Cotroceni nu a schimbat nimic, presedintele asigurandu-l pe premier nu numai ca va retrimite bugetul in Parlament, dar si ca il va contesta la Curtea Constitutionala. ”Nu s-a ajuns la nicio concluzie, pozitia presedintelui este extrem de inflexibila. Vrea sa sicaneze si sa duca acest joc la extrem. Rugamintea mea a fost ca toata aceasta joaca, sicanare sa se desfasoare pe parcursul lunii decembrie, pentru ca la 1 ianuarie sa avem deja buget”, a declarat Victor Ponta la final. Culmea e ca, din spusele premierului, a reiesit ca actualul sef al Guvernului plateste oalele sparte de … Emil Boc: ”A recunoscut (Basescu – n.r.) ca nu a folosit aceasta prerogativa in tot mandatul sau. Mi-a spus ca trebuia sa o faca si atunci cand Guvernul Boc a gresit, dar daca nu a facut-o atunci, va folosi aceasta prerogativa acum”.

”Ponta nu a inteles ce am discutat”

Iesit si el la rampa, Traian Basescu a dat direct cu barda in Victor Ponta: ”Premierul n-a inteles ce am discutat, el a crezut ca am discutat despre buget, dar eu am disc

utat despre acciza. Aceasta crestere de pret va afecta si populatia, si companiile si in mod deosebit societatile mici. Eu nu am pus sub semnul intrebarii bugetul si dreptul Parlamentului de a-l aproba, nu ma opun bugetului, eu ma opun scumpirii benzinei”. Confirmand la randul lui ca va utiliza ”instrumentele” pe care le are la dispozitie contra cresterii accizei (retrimiterea bugetului in Parlament si contestarea lui la CCR – n.r.), Traian Basescu l-a indemnat inca o data pe Ponta sa taie din fondurile prevazute ministerului condus de Liviu Dragnea: ”De ce insist sa se faca taierile de la domnul Dragnea? Pentru ca acestia sunt bani electorali, destinati mobilizarii primarilor pentru europarlamentare si prezidentiale. Se pare ca asa functioneaza unii primari, daca li se baga fisele in tonomat”.

[poll id=”653″]

author avatar
Simona Badulescu
510 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger