AcasăPoliticaBasescu a plecat la Consiliul European: Principalul subiect va fi legat de...

Basescu a plecat la Consiliul European: Principalul subiect va fi legat de Ucraina

Traian Basescu participa la Consiliul European de la Bruxelles

Inainte de a pleca la Bruxelles, joi, unde incepe Consiliul de primavara de la Bruxelles, seful statului a facut o serie de precizari in legatura cu tematica intrunirii la care va participa.

Traian Basescu participa la Consiliul European de la Bruxelles

Punctand, printre altele, ca principalul subiect de discutie va fi problema Ucrainei, Basescu a explicat ca se asteapta sa se aprobe o noua etapa de sanctiuni la adresa Rusiei. „Teoretic, principalul obiectiv al acestui Consiliu este dedicat adoptarii liniilor directoare de coordonare economica in cadrul Uniunii Europene, pentru atingerea obiectivelor Agendei UE 2020. Este Consiliul de primavara si intodeauna la acest consiliu problematica ete economica la nivel european si problemele de coordonare. Cu siguranta, insa, principalul subiect de astazi si de maine va fi legat de Ucraina si noi estimam ca se va aproba intr-o forma convenabila etapa a doua de sanctiuni pentru Federatie Rusa si vor fi discutii de etapa a treia, in ce masura e oportuna trecerea la etapa a treia, si daca da, cand si in ce conditii”, a declarat Basescu.

Detaliind asupra unor noi posibile sanctiuni ce se pot aplica la adresa Federatiei Ruse, liderul de la Cotroceni a mentionat ca pentru moment s-ar avea in vedere „in principal la listarea demnitarilor rusi, ucraineni si crimeeni, care sunt considerati principali vinovati de anexarea Crimeei la Federatia Rusa si de incalcarea suveranitatii teritoriale a Ucrainei„.

Nu in ultimul rand, presedintele a amintit ca in cadrul Consiliului de primavara de la Bruxelles, ce va avea loc joi si vineri, se vor aduce in discutie si chestiuni legate de consolidare economica si reducerea somajului.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger