AcasăPoliticaBasescu: A fost evident ca membrii Guvernului incearca sa obstructioneze votul romanilor...

Basescu: A fost evident ca membrii Guvernului incearca sa obstructioneze votul romanilor din strainatate

Seful statului s-a adresat, vineri seara, romanilor, recomandandu-le cetatenilor care au drept de vot si aflati fie in tara, fie in strainatate sa mearga, duminica, sa-si exercite dreptul constitutional.

„Primul meu mesaj pentru romani e sa mearga la vot- indiferent unde s-ar afla, in tara sau in strainatate (…) O mentiune speciala fac pentru cele 3,5 milioane de romani care sunt in strainatate. Ei au mai avut o importanta capitala in continuarea proceselor de modernizare a Romaniei in 2009. De aceea, ca om care a simtit solidaritatea romanilor aflati in strainatate, ca, de altfel, si a multor romani din tara, ii rog in mod special pe romanii care acum se afla in strainatate sa mearga la vot”, a afirmat seful statului, vineri seara, intr-o declaratei de presa sustinuta la Cotroceni, insistand ca pentru romanii aflati momentan in afara tarii e important sa voteze pe 16 noiembrie, avand in vedere ca in tara le-au ramas copiii si parintii si ca se vor intoarce in Romania „le va oferi conditiile de trai si de munca pe care sa le accepte”.

In acelasi timp, Basescu a aratat cu degetul in directia Guvernului, dar si a Ministerului de Externe, in ceea ce priveste organizarea votului din diaspora. „A fost evident faptul ca membrii Guvernului, Ministerul de Externe incearca sa obstructioneze votul cetatenilor romani din strainatate. Avem si cateva elemente foarte clare din care rezulta incercarea de obstructionare a votului romanilor din strainatate: comunicatul de ieri al Ministerului de Externe al Germaniei, care a demontat afirmatiile facute de premierul Ponta ca nu se pot infiinta sectii de votare in afara consulatelor, a consulatelor onorifice si a ambasadelor pe teritoriul Germaniei”, a sustinut liderul de la Cotroceni, adaugand ca, „din pacate, Guvernul a vehiculat minciuni” in aceasta chestiune mult-discutata in ultimele zile.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger