AcasăPoliticaBasescu a decis sesizarea Parchetului General in cazul Institutului Cantacuzino, dupa raportul...

Basescu a decis sesizarea Parchetului General in cazul Institutului Cantacuzino, dupa raportul prezentat in CSAT

Urmare a raportului privind managementul defectuos de la Institutul de Cercetare Cantacuzino, prezentat in sedinta CSAT de joi, seful statului a decis sesizarea, in acest caz, a Parchetului General.

Printre temele avute pe agenta sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, intrunit joi, la Cotroceni, s-au numarat situatia din Ucraina, cu implicatiile in regiune, precum si aprobarea masurilor privind dezvoltarea sistemului national de securitate cibernetica, ce au ca scop prevenirea si contracararea activitatilor de natura sa afecteze siguranta acestui sistem in Romania.

Totodata, o tema importanta pe ordinea de zi a CSAT-ului a fost analiza rapoartelor de activitate ale institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale in anul 2013. In acest sens, urmare a constatarii unor deficiente in activitatea Institutului Cantacuzino, printre acestea management defectuos, dar si a „implicarii improprii a Ministerului Sanatatii”, seful statului a decis ca raportul de activitate a institutiei sa fie trimis Parchetului General.

„O alta tema de pe agenda sedintei CSAT a constituit-o implicatiile in planul securitatii nationale ale disfunctiilor constatate in activitatea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”. Consiliul Suprem de Aparare a tarii a apreciat ca, din cauza managementului defectuos exercitat de conducerile succesive ale Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”, din cauza nerespectarii procedurilor, a controlului defectuos al procesului de productie, dar si a implicarii improprii a Ministerului Sanatatii, s-au inregistrat, in ultima perioada, deficiente care pot genera vulnerabilitati la adresa starii de sanatate a populatiei si ca se impune luarea unor masuri pentru remedierea tuturor acestor deficiente si pentru prevenirea repetarii acestora. Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a decis ca raportul prezentat in sedinta CSAT sa fie trimis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie„, se precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

 

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger