AcasăPoliticaBasescu a decis: nu candideaza/PMP l-a propus pe Turcescu la Primaria Capitalei

Basescu a decis: nu candideaza/PMP l-a propus pe Turcescu la Primaria Capitalei

S-a lamurit, in sfarsit, misterul! Traian Basescu nu intra in acest an in cursa electorala pentru Primaria Bucurestilor.

Desi a pastrat o mare perioada de timp taina in jurul unei eventuale candidaturi pentru prima functie in Primaria Generala, mai precis pentru funtia pe care a mai ocupat-o, inainte de a fi sef al statului, seara trecuta, Traian Basescu, flancat de mai multi membri ai PMP-ului pe care il conduce, de la finele lui 2015, a anuntat ce anume a hotarat in aceasta privinta.

Mai precis, a sustinut ca ar fi vrut sa intre in cursa pentru Primaria Capitalei, dar ca s-a intors din drum cand a aflat, recent, in baza unei instiintari din directia Parchetului General, ca e „suspect intr-un caz de spalare de bani”. „Acest lucru (…) m-a obligat sa renunt la candidatura, pentru ca o eventuala candidatura in conditiile in care sunt considerat de Parchetul General suspect ar fi negat toti cei 10 ani de mandat ai mei. Si tin la ei. Am pledat pentru oameni curati in politica, oameni fara suspiciuni legate de actiuni penale impotriva lor si acest lucru m-a obligat sa renunt la a candida la functia de primar general al Capitalei”, si-a motivat Basescu decizia de a renunta la intentia de a se alatura celorlalte nume- de la partidele politice sau ale candidatilor independenti- care intra in lupta pentru PMB.

Ca urmare, din cate a anuntat Basescu insusi, candidatul PMP la Primaria Municipiului Bucuresti e jurnalistul Robert Turcescu, membru al formatiunii de la inceputul lui 2016. Pe care fostul presedinte l-a descris drept „un om care tot timpul s-a manifestat ca fiind un om de dreapta” si „un familist cu doi copii” si pe care spune ca il va sustine in lupta electorala din iunie.

author avatar
Cristina Stefan
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger