AcasăPoliticaBa, Cristi, lasa alba-neagra cu declaratiile de avere!

Ba, Cristi, lasa alba-neagra cu declaratiile de avere!

Candidatul PMP la Primaria Sectorului 3, Cristian Petrescu, si sotia acestuia, Agripina Vintilescu, sunt abonati la contractele cu statul

Campania “Profil de candidat” in care reporterii “National” iau la bani marunti aspirantii la fotoliile din administratia locala, analizand activitatea si corectitudinea fiecarui candidat in parte, atat din Bucuresti, cat si din principalele orase din tara, continua. Cine sunt, de unde vin, din ce gasca de interese fac parte sau marioneta cui sunt, iata cateva chestiuni asupra carora vom incerca sa facem lumina. Ramane de vazut cati dintre cei prezenti in aceasta rubrica vor dobandi, in final, “Profilul de invingator”.

Candidatul PMP la Primaria Sectorului 3, Cristian Petrescu, si sotia acestuia, Agripina Vintilescu, sunt abonati la contractele cu statul

Cu o evolutie profesionala destul de relaxata, de la mecanic utilaj calcul, la instructor sportiv si agent de turism, presedintele PMP Bucuresti Cristian Petrescu vrea sa-i curme ambitia PSD-istului Robert Negoita de a castiga si al doilea mandat de primar la Sectorul 3. Petrescu este un personaj care a oferit mai multe motive de discutii picante presei autohtone.

Agripina Vintilescu

De la faptul ca declaratia de avere nu coincinde cu afacerile reale, pana la faptul ca a militat vehement pentru legalizarea prostitutiei, precum si faptul ca sotia lui apare si dispare din declaratii, in diferite momente, in functie de interese.

Cristi glumetul

Succesorul Elenei Udrea la conducerea Ministerului Dezvoltarii Regionale, fostul PDL-ist Cristian Petrescu si-a inceput  campania electorala pentru castigarea Primariei Sectorului 3 din partea PMP folosindu-se de unul dintre filmele virale din ultima vreme. Dupa episodul „politician giurgiuvean caut iubita”, care i-a adus celebritatea liderului MP Giurgiu, Marius Cracea, Petrescu s-a gandit si el sa arate ca are simtul umorului, lansandu-se in lupta electorala cu celebrul filmulet “Cristi! Ba Cristi! Cheama-l, ba, pe Cristi!”. Sub sloganul “Gata! A venit Cristi!”, glumetul pemepist a lansat platforma online “cheamalpecristi.ro”, invitandu-i pe bucurestenii din Sectorul 3 sa ii spuna cu ce probleme se confrunta. Dar, lasand gluma la o parte, Petrescu promite sa fie serios atunci cand vine vorba de problemele cetatenilor. Numai ca si pe el, ca pe multi altii care in aceste zile de campanie promit marea cu sarea, trecutul il tradeaza. Intrat cu Mercedesul in politica, dupa modelul Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii pare sa fi avut prombleme cu jocurile de noroc. Cel putin asa a scris presa centrala dupa ce a stat de vorba cu o prietena a familiei, care a povestit cum a pierdut Petrescu o casa. In plus, nici venirea lui in fruntea MDRT nu a fost vazuta cu ochi buni, mai ales ca deputatul, in calitatea de presedinte al Asociatiei Profesionistilor de Turism din Romania, avea un contract de peste un milion de euro cu institutia pe care urma sa o conduca. Informatia provine din declaratia de interese a lui Petrescu. Pe site-ul MDRT apareau insa si alte contracte aflate in implementare de aceasta asociatie, unul fiind „Trasee etnoculturale si arhitectonice in regiunea istorica Oltenia”, in valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), „Religie, istorie, traditie intr-o calatorie in regiunea istorica Muntenia”, in valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), „Trasee naturale in zonele carstice din vestul Muntilor Apuseni (Crisana-Banat)”, proiect unde nu este trecuta suma finantata.

Sotia lui Petrescu, contracte cu CNADNR

Nici sotia lui, Agripina Vintilescu, nu s-a abtinut de la a se infrupta din banii statului. Ea are contracte de peste 1,5 milioane euro cu Compania de Drumuri Nationale si Autostrazi. Concret, prin cabinetul de avocatura pe care il are, Vintilescu a oferit asistenta juridica in procedura de expropriere pentru A2 (Autostrada Soarelui) si pentru A3 (Bucuresti – Bors), incasand de la Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi in 2004 suma de 560.000 de euro, iar in 2006 a incasat inca 4,6 milioane de lei.

Curriculum Vitae

Studii

Facultatea de Educatie Fizica si Sport;

Master Ecoturism si Protectia Mediului.

Activitate profesionala

2012 – Ministru – Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

2007 –  Primaria Municipiului Bucuresti, Directia Dezvoltare Turism, director executiv;

2005 – 2007-  Centrul national de invatamant turistic, director general, presedintele consiliului de conducere;

2004 – 2005 – Primaria Sectorului 3, cabinet primar;

2001 – 2003 –  Visit S.A., director marketing ticketing;

1993 – 2001 –  Ministerul Tineretului si Sportului, referent sef, biroul sef serviciu.

author avatar
Andrei Coman
2.404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger