AcasăPoliticaAvertismentul lui Rus: Daca acest guvern cade, pierderile economice vor fi enorme

Avertismentul lui Rus: Daca acest guvern cade, pierderile economice vor fi enorme

Parlamentul e singurul care poate „face si desface”guverne, subliniaza social-democratul Rus, in chestiunea solicitarii DNA pe numele lui Ponta, care urmeaza sa fie supusa, in curand, votului Camerei.

In privinta situatiei in care se afla actual premier, dupa ce sefia Directiei Nationale Anticoruptie a sesizat Camera in privinta incuviintarii urmaririi penale pe numele lui Ponta- deputat si premier- pentru suspiciunea de conflict de interese, vicepresedintele social-democrat aflat in fruntea Ministerului Transporturilor considera ca Parlamentul este singurul care poate decide.

Totul, in conditiile in care, in mai putin de o ora, primul-ministru va aparea in fata deputatilor juristi, pentru a fi audiat in Comisia Juridica. „Deci in situatii de acest tip – sa avem incredere in Parlament. Parlamentul face si desface guverne (…) da prerogative, Parlamentul este cel care va decide”, e de parere Ioan Rus.

Nu in ultimul rand, ministrul a atras atentia asupra unui aspect de natura economica, deloc de trecut cu vederea, in privinta absoarbtiei de fonduri europene. „Daca in acest moment, dat fiind faptul ca 2015 este ultimul an in care absorbim fonduri din exercitiul financiar 2007-2013, daca in acest moment acest guvern cade (…), pierderile economice vor fi enorme. Nu stiu cine poate sa si le asume…”, a conchis ministrul Rus.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger