AcasăPoliticaAvertisment de la Bruxelles: Credibilitatea Romaniei, in pericol

Avertisment de la Bruxelles: Credibilitatea Romaniei, in pericol

Romania risca sa-si ”iroseasca” posibilitatile de finantare europene din cauza lipsei de credibilitate a guvernantilor nostri – afirma europarlamentarul Iuliu Winkler.

Conform europarlamentarului Iuliu Winkler, luptele politice interne afecteaza credibilitatea tarii si ne lasa fara fonduri europene

Evolutiile politice de la Bucuresti se vor reflecta in MCV-ul din acest an si vor pagubi Romania de multe miliarde de euro, atrage atentia Iuliu Winkler. Acesta sustine ca Romania va lasa neconsumata ”o suma impresionanta” (intre 6 si 8 miliarde de euro) din fondurile de coeziune alocate perioadei 2007 — 2013 (19,8 miliarde euro in total – n.r.). ”Avem un grad de utilizare foarte prost, care ar mai putea fi corectat in urmatoarele 6 luni, dar este o chestiune de credibilitate.  Intr-o asemenea perioada cred ca ar fi fost foarte bine sa avem stabilitate si sa ne bucuram de mai multa credibilitate la Bruxelles”, apreciaza Winkler, care adauga fara menajamente si ca lucrurile nu vor sta asa: ”Ne intoarcem, si la Bruxelles este perceputa aceasta chestiune, intr-o situatie in care am mai fost. E vorba despre situatia dezechilibrului dintre cele doua Palate, a luptei dintre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria. Daca analizam, vedem ca, de fapt, aproape indiferent de persoanele care ocupa primele functii din aceste doua palate, ne reintoarcem in aceeasi situatie de lupta, de instabilitate si de lipsa de colaborare”. In opinia lui Winkler, solutia iesirii din impas consta in adoptarea unei noi Constitutii, nu ”peticirea” uneia care lasa loc de interpretari din cauza multelor ”lacune si ambiguitati” continute. O noua Constitutiei care insa nu poate fi dezbatuta ”intr-un Parlament care arata asa cum arata Parlamentul Romaniei astazi — lipsit de credibilitate, pe alocuri lipsit chiar si de legitimitate”, dupa cum conchide Winkler.

 

author avatar
Simona Badulescu
657 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger