AcasăPoliticaAvem, oficial, in legislatia autohtona Ziua femeii si Ziua barbatului!

Avem, oficial, in legislatia autohtona Ziua femeii si Ziua barbatului!

Ziua femeii si Ziua barbatului vor fi trecute, oficial, in calendar, odata ce deputatii au votat in favoarea declararii lor, prin initiativa legislativa, in martie, respectiv noiembrie.

Daca pana mai ieri puteau fi considerate fie ocazii menite sa arate afectiunea si recunostinta celor dragi fata de femeile din viata lor, cum e cazul zilei de 8 martie, sau doar sarbatori cu un oarecare scop comercial, de miercuri incepand sunt date marcate oficial. Asadar, 8 martie a fost declarata oficial Ziua femeii, in timp ce 19 noiembrie – si nu 9 martie, cum se mai considera, in popor – ajunge sa fie si in Romania o zi special destinata domnilor, fiind Ziua (internationala a) barbatului!

In favoarea proiectului votat miercuri la pranz in plenul Camerei – in calitate de for decizional- s-au declarat 291 de alesi, un singur deputat votand impotriva, iar doi abtinandu-se de la vot. Initiativa legislativa in cauza apartine unui numar de cinci senatori social-democrati – Niculae Badalau, Florinel Butnaru, Ioan Iovescu, Lazar Sorin Constantin si Marian Pavel, si a unui liberal – Nelu Tataru, care au motivat proiectul prin faptul ca sunt de parere ca e necesar ca in cadrul legislativ autohton sa fie promovat „dreptul la egalitate de sanse intre femei si barbati”.

author avatar
Cristina Stefan
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger