AcasăPoliticaAvem Guvern, n-avem Guvern!

Avem Guvern, n-avem Guvern!

Dupa mai multe zile de sicane, premierul Victor Ponta a anuntat triumfator ca el si presedintele Traian Basescu au gasit solutia pentru a pune capat perioadei de instabilitate.

Traian Basescu a dat unda verde Cabinetului Ponta 3

Ca Ponta si Basescu pot vorbi aceeasi limba, nu este o surpriza, ce deranjeaza insa este faptul ca cei doi demnitari se refera la ”instabilitate” ca la un fenomen venit dintr-un alt univers, nu ca la o stare pe care ei au provocat-o cu ambitiile lor puerile. Primul care a fluturat steagul alb a fost Traian Basescu: ”In cursul zilei, am avut o noua discutie cu premierul cu privire la situatia Guvernului. Am ajuns la un acord care consta in urmatoarele: Guvernul isi va asuma raspunderea pe un nou program, in consecinta, eu voi valida astazi ministrii care au trecut ieri prin Parlament. Sper ca asa cum eu imi respect partea din acord, si partea din acord care revine Guvernului sa fie respectata, in termenii in care am stabilit-o”. Zis si facut. Dupa aceasta interventie, noii ministri au fost imbracati intr-un autocar si dusi repejor la Cotroceni sa depuna juramantul, timp in care  premierul a dat asigurari ca va transmite Parlamentului ”updatarile” la programul de guvernare.  ”Noul Guvern va adopta si va transmite catre Parlament un program politic care sa actualizeze programul de guvernare, in sensul in care anumiti termeni sa nu mai apara sau sa fie inlocuiti in functie de noua compozitie politica aprobata de catre Parlament”, a precizat premierul.

A venit randul liberalilor sa se agate de CCR

Ministri au depus juramantul la Palatul Cotroceni

Daca lucrurile merg conform intelegerii, Curtea Constitutionala nu va mai face altceva decat sa ia act de sesizarea depusa de parlamentarii PDL si PMP, a explicat Traian Basescu. ”Obiectul contestarii la Curtea Constitutionala dispare”, a plusat Victor Ponta.  Premierul si presedintele calca in picioare legile tarii, au sarit liberalii, acestia mentionand ca, atata timp cat hotararea de investire a fost atacata la CCR, decretele de numire ale ministrilor nu pot fi publicate in Monitorul Oficial. ”Basescu si Ponta sunt doi titani ai Constitutiei”, a comentat ironic liderul PNL Crin Antonescu.

Zgonea il reclama pe seful statului la UE

Pesedistul Valeriu Zgonea s-a declarat dezamagit de atitudinea presedintelui Traian Basescu, pe care-l acuza ca a incalcat regulile democratiei.  Dupa ce si-a mai revenit din deceptie, presedintele Camerei Deputatilor a decis sa-si informeze omologii din statele membre UE cu privire la neregulile savarsite de Basescu. ”Voi scrie tuturor presedintilor parlamentelor din UE cu privire la acest fapt si aceasta atitudine incalificabila a presedintelui statului roman”, a afirmat Valeriu Zgonea, subliniind ca abordarea presedintelui Basescu este ”profund neconstitutionala”. Demersul social-democratului a fost ironizat chiar de seful statului, acesta declarand ca,  de frica amenintarilor lui Valeriu Zgonea, nu a mai putut sa lucreze.

[poll id=”709″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger