AcasăPoliticaAspectul asupra caruia au insistat liberalii, la consultarile cu Dacian Ciolos

Aspectul asupra caruia au insistat liberalii, la consultarile cu Dacian Ciolos

Liberalii, primii reprezentanti ai partidelor parlamentare care au intrat la discutiile cu seful Guvernului, incepute dimineata la Vila Lac 1, au anuntat cateva scurte aspecte cu privire la aceasta runda de consultari cu Dacian Ciolos.

Stiut fiind faptul, inca dinaintea convocarii acestor consultari, ca sunt principalii sustinatori ai variantei revenirii la alegerea primarilor din doua tururi de scrutin, cum s-a intamplat pana ca legea elecorala sa fie modificata, propunandu-i primului-ministru Ciolos sa ia in calcul posibilitatea emiterii unei ordonante de urgenta a guvernului care sa permita acest lucru, inainte de alegerile locale din vara, si la discutiile de luni cu premierul, liberalii au sustinut – cu argumente, din cate precizeaza in comunicatul dat publicitatii de PNL dupa aceste consultari – importanta existentei celor doua tururi de scrutin.

Mai exact necesitatea modificarii legislatiei electorale pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, idee in care membrii delegatiei prezente la Vila Lac 1 „au insistat asupra faptului ca mentinerea unui singur tur de scrutin la alegerea primarilor ar fi in detrimentul legitimitatii si reprezentativitatii viitorilor alesi, iar exercitiul democratic ar avea de suferit”.

Ar mai fi de mentionat ca liberalii s-au prezentat in formula de cinci a consultarile de la debutul saptamanii in curs. Mai exact, PNL a fost reprezentat la aceste discutii de copresedintele Blaga, dar si de prim-vicepresedintii Adriana Saftoiu, Ludovic Orban si Georghe Flutur, dar si de secretarul general Ilie Bolojan.

Ramane de vazut, insa, ce va decide primul-ministru Ciolos dupa discutiile cu toti reprezentantii partidelor cu reprezentare in Parlament pe aceasta chestiune.

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger