AcasăPoliticaAristotel Cancescu si Ion Dinita, trimisi in judecata

Aristotel Cancescu si Ion Dinita, trimisi in judecata

(foto: obiectiv.info)

Seful suspendat al CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a fost trimis in judecata, miercuri, de catre procurorii anticoruptie – serviciul teritorial Brasov, alaturi de alte zece persoane, printre care si deputatul Ion Dinita, dar si o societate comerciala.

(foto: obiectiv.info)

Aflat in arest preventiv, Cancescu a fost trimis in judecata, liberalul fiind acuzat de DNA de „abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, luare de mita, spalare a banilor, in forma continuata, trafic de influenta, dar si de  „instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos”.

(foto: newsbv.ro)

In acelasi dosar au mai fost trimis in judecata, insa in stare de libertate, parlamentarul PC Ion Dinita, pe care DNA il acuza de „complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, dare de mita si spalare a banilor in forma continuata, dar si Radu Petru Ispas, administrator public al judetului Brasov, la data faptelor, precum si alte opt persoane, dar si firma Canaris SRL.

„Obiectul dosarului il reprezinta fapte desfasurate in perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, fiind legate de activitatea inculpatilor Cancescu Adrian Aristotel, presedintele al Consiliului judetean Brasov si Ispas Radu Petru, administrator public al judetului Brasov, care si-au folosit functia publica de autoritate locala pentru interesele proprii si ale firmelor SC Gotic SA si SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care le administrau. Aceste doua firme „de casa” detineau cvasi – totalitatea contractelor derulate cu CJ Brasov, intrucat le erau acordate preferential, prin incredintare directa, ca urmare a dispozitiei inculpatului Cancescu Andrei Aristotel. Concret, in perioada 2006 -2007, in urma desfasurarii procedurilor de achizitie publica –licitatie deschisa, Consiliul Judetean Brasov, reprezentat de inculpatul Aristotel Cancescu, a incheiat doua contracte cu societatea comerciala Gotic SA Brasov, declarata castigatoare a licitatiilor, reprezentata de inculpatul Dinita Ion, in calitate de director general”, se mentooneaza intr-un comunicat al DNA. Sursa citata precizeaza, totodata, ca „aceste contracte aveau ca obiect intretinerea, reparatia si salubrizarea drumurilor judetene (contractul de achizitii publice nr. 69/20.09.2007) si executia, finalizarea si intretinerea drumului Rupea – Racos (contractul de achizitii publice nr. 8798/10.11.2006)”.

Totodata, DNA precizeaza ca dosarul a fost trimis spre judecare Instantei Supreme.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger