AcasăPoliticaAntonescu: Vreme de 5 ani, mandatul meu de presedinte a fost pe...

Antonescu: Vreme de 5 ani, mandatul meu de presedinte a fost pe masa. Cine tradeaza inceteaza sa existe

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, le-a vorbit, sambata, delegatilor PNL si invitatilor formatiunii, prezenti la Congresul liberalilor de la Palatul Parlamentului, pentru alegerea noii conduceri, atat despre perioada in care a fost in fruntea Partidului National Liberal, despre oamenii din randul PNL carora merita sa le multumeasca, dar si despre „tradatorii” ale caror nume nu le-a pronuntat, insa cei mai multi au inteles catre cine erau indreptate aluziile.

Astfel, Antonescu a insistat asupra faptului ca liberalii nu vor sa renunte la numele si traditia PNL-ului, si ca in cadrul Congresului de sambata liberalii au de luat o serie de decizii importante, pentru care e nevoie ca fiecare sa isi asume responsabilitatea. Fostul lider al Partidului National liberal a tinut sa spuna ca, timp de cinci ani cat a fost in fruntea PNL, a avut cu mandatul pe masa,  avand in vedera ca a avut de luat mai multe hotarari importante, care ar fi putut nemultumi, la un moment dat, anumite voci din randul formatiunii.

Totodata, Antonescu a tinut sa sublinieze ca PNL-ul a ajuns al doilea partid, ca importanta, pe scena politica, si nu al treilea, cum se intampla in 2009. Si ca vrea sa le multumeasca celor care i-au fost alaturi, in tot acest interval, dar si sa le ceara scuze celor carora le-a gresit. La capitolul tradatori, desi s-a ferit sa nominalizeze, cei mai multi au inteles ca s-a referit, in principal, la Calin Popescu Tariceanu, date fiind aluziile facute: „sunt invitati la televiziuni, infiinteaza partide, tin vie flacara liberalismului”. Concluzia lui Antonescu, in aceasta privinta, a fost una singura: „cand tradezi, nu mai existi”

Principalele declaratii facute de Crin Antonescu la Congresul PNL:

-Vorbim despre unificarea dreptei. E o decizie grea (…) una in legatura cu care dvs. va veti pronunta. (…) Astazi, mai mult ca oricand, (…) noi toti nu ne putem deroga de nicio raspundere. Pentru deciziile luate azi, fiecare trebuie sa-si asume responsabilitatea. Nimeni nu poate da vina nici pe Iohannis, nici pe Antonescu, nici pe Ghise. Toate acestea inseamna uneori un moment de rascruce. (…) Stiu doar ca vreme de 5 ani, in fiecare zi in care am fost presedinte al PNL, avand de luat atatea decizii grele, mandatul meu de presedinte a fost pe masa, am convocat doua Congrese extraordinare tocmai pentru a verifica dorinta partidului. (…) Nu vrem sa renuntam la numele nostru si nu vom renunta niciodata. Nu vrem sa renuntam, desi poate uneori e tentant, la povara unei istorii mari, de 140 de ani a PNL, care este coloana vertebrala a istoriei moderne a Romaniei.

-Daca vrem cu adevarat sa fim, sa pastram, sa continuam numele, traditia marelui PNL nu putem sa ne gandim doar ce se intampla in mandatul nostru, in orizontul nostru, ci a intelegem ca acest partid a insemnat

Nu vreau, in incheiere, sa numar tradatori sau sa adresez multumiri nume cu nume (…) Tradatorii (…) sunt invitati la televiziuni, infiinteaza partide, tin vie flacara liberalismului, sirul celorlati e nedreptatit, nici nu li se stiu numele. Dar (…) numai cei drepti conteaza, cine tradeaza inceteaza sa existe. Cand tradezi, nu mai existi. Partidul acesta nu va putea, cum nu poate niciun partid, natiune, sa aiba in randurile sale numai oameni curati, devotati, dedicati, care sa dea tot si sa nu ceara nimic. Esential este ca viata partidului, continuitatea si istoria partidului sa fie intrupata de ei. Nu putem face mai mult, decat suntem in stare noi, acestia, sa facem (…) intr-o Romanie asa cum este. Dar in vreme ce atatia romani au dreptul sa accepet de la noi solutii, viziune, viitor, model (…) noi am ales sa facem aceste lucruri, cu mai mult sau mai putin succes.

Tuturor celor carora le-am gresit le cer iertare, tuturor celor care mi-au fost alaturi le multumesc. Cred ca cel mai important lucru pe care l-am castigat acesti ani este ca suntem al doilea partid, si nu al treilea, cum eram in 2009. (…) Cred ca in acesti ani, impreuna, am invatat sa gandim si sa ne purtam ca niste castigatori si sa ne batem in continuare pentru a fi numarul 1. Cred ca de aici PNL nu se mai poate intoarce. Cred ca un standard de onoare, curaj si devotament am reusit sa fixam impreuna.

-Multumesc, dle presedinte interimar, pot sa fac mai mult. Pot si o sa fac. Sa ma duc langa dl presedinte Quintus. (…) Multumesc, colegi, prieteni dragi, mi-ati dat sansa celei mai mari functii pe care am avut-o in viata mea, cinstea de a servi impreuna Partidul National Liberal.

Citeste si: Congresul PNL. Liberalii isi aleg astazi noua conducere

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger